Verstappen hallitsi Meksikon gp:n aika-ajoa, Bottas komeasti kuudes

Mercedes-kuskit vaanivat Max Verstappenia sijoilla kaksi ja kolme.

Valtteri Bottas radalla lauantaina.

30.10. 7:55

Red Bull -tallin Max Verstappen hallitsi Meksikon gp:n aika-ajoa. Hän sai parhaalla kierroksellaan ajan 1.17,775 ja lähtee paalupaikalta sunnuntain F1-kilpailuun.

Aika-ajossa toiseksi kiiruhti Mercedeksen George Russell, joka jäi Verstappenin kärkiajasta 0,304 sekuntia. Mercedeksen Lewis Hamilton oli kolmas ja kotiyleisönsä edessä ajava Red Bullin Sergio Perez neljäs.

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas kuului aika-ajon onnistujiin, sillä hän oli kuudes. Sijoitus on Bottakselle paras toukokuussa ajetun Miamin gp:n jälkeen. Tuolloin Bottas oli aika-ajossa viides. Hän jäi Mexicossa Verstappenin kärkiajasta 0,626 sekuntia.

Bottas oli lauantain aika-ajon ensimmäisen osion neljänneksi nopein, joten hän eteni selvästi toiseen osioon. Toisesta osiosta hän eteni jatkoon kuudenneksi nopeimpana. Bottaksen tallikaveri, kiinalainen Guanyu Zhou oli 12:s, joten hän ei yltänyt aika-ajon päätösosioon.

”Tosi hyvä sessio, kaikki meni suunnitellusti. Ennen aika-ajoa ajattelimme, että seiskapaikka voisi olla realistinen”, Bottas sanoi V Sportin -televisiohaastattelussa.

Bottaksen vauhti oli Mexicossa hyvää jo harjoituksissa, ja sama tahti jatkui aika-ajossa.

”Auto on tuntunut hyvältä, eikä ole tarvinnut paljoa säätöjä muutella. Automme on tällä radalla vahva, ja uskon viime aikojen päivityksiemme nousevan tällä radalla vielä vähän enemmän esiin.”

Mick Schumacherin (Haas), Sebastian Vettelin (Aston Martin), Lance Strollin (Aston Martin), Alexander Albonin (Williams) ja Nicholas Latifin (Williams) urakka päättyi aika-ajon avausosioon. Schumacherin paras kierros hylättiin ratarajojen ylittämisen takia.

Kakkososiossa jatkosta putosivat Daniel Ricciardo (McLaren), Zhou, Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Pierre Gasly (AlphaTauri) ja Kevin Magnussen (Haas).

Mercedes-kuljettajat eivät ole voittaneet tällä kaudella yhtään kilpailua, mutta harjoitusten ja aika-ajon perusteella Mexicon F1-rata sopii tallille hyvin. Russell oli sekä toisen että kolmannen harjoituksen nopein, mutta aika-ajon lopussa hän sortui virheeseen ja taipui Verstappenille.

F1-kauden kolmanneksi viimeinen kilpailu alkaa Mexicossa sunnuntaina Suomen aikaa kello 22. Verstappen on jo varmistanut maailmanmestaruutensa.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat