Yle: Remi Lindholm menetti ensimmäiset palkintorahansa – ei tiennyt, miten pitää toimia

Remi Lindholm kertoi Sportliv-ohjelmassa, että palkintoraha on jäänyt saamatta.

Remi Lindholm Rukalla marraskuussa 2021.

30.10. 12:09 | Päivitetty 30.10. 14:40

Remi Lindholm oli viime talven suurimpia yllättäjiä suomalaisessa huippuhiihdossa.

Lindholm nousi B-maajoukkueesta maailmancupiin, Tour de Ski -kiertueelle ja lopulta myös olympiajoukkueeseen.

Kauden alussa Rukalla Lindholm ylsi ensimmäisen kerran maailmancupin pisteille, kun hän sijoittui 15 kilometrin (p) kisassa 26:nneksi. Seuraavana päivänä kovan pakkasen sävyttämässä takaa-ajokilpailussa (v) Lindholm oli parhaana suomalaisena 20:s.

Lauantaina Yle Areenassa julkaistussa Sportliv-ohjelmassa Lindholm kertoo, miten merkittävä asia ensimmäiset mc-pisteet voivat olla hiihtäjälle.

”Pisteet olivat iso juttu silloin. Katsoin tv-lähetyksen jälkeenpäin. Tuli ehkä vähän tippa linssiin”, Lindholm, 24, sanoo Sportlivissä.

Samassa yhteydessä Lindholm paljastaa, että hänellekin tuli yllätyksenä suoritus, jolla pääsi ensi kertaa maailmancupissa myös palkintorahoille. Niitä jaetaan 20 parhaalle.

Lindholm ei nimittäin tiennyt, että palkintorahat eivät tupsahda automaattisesti tilille.

”Unohdin hakea palkintorahoja. Niitä pitää hakea jotenkin netistä. En tiennyt, miten se tehdään. En saanut niitä 200:aa euroa, mutta samapa tuo”, Lindholm hymähtää Ylen ohjelmassa.

Kauden lopussa Lindholm pääsi toisen kerran palkintorahoille, kun hän sijoittui Ruotsin Falunissa hiihdetyssä 15 kilometrin kilpailussa 14:nneksi. Silloin hän tienasi 600 euroa.

Maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi sunnuntaina HS:lle, että urheilijan pitää antaa nettilomakkeella Kansainvälisen hiihto- ja lumilautailuliiton FIS:n järjestelmään pankki- ja muut tarvittavat tiedot palkintorahojen maksua varten. Palkintorahat tulevat kisajärjestäjiltä.

”Olemme kyllä ohjeistaneet urheilijoita, että tiedot pitää antaa sinne”, Pasanen sanoi.

Päävalmentaja sanoi, ettei ollut aiemmin kuullut Lindholmin jääneen ilman Rukan palkintorahoja.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat