Max Verstappen voitti Meksikon gp:n ja otti voittoennätyksen nimiinsä

Valtteri Bottas lähtee kuudennesta ruudusta.

Max Verstappen otti voittoennätyksen nimiinsä.

30.10. 21:17 | Päivitetty 30.10. 23:54

Red Bullin Max Verstappen voitti Meksikon gp:n sunnuntaina. Voiton myötä Verstappen otti nimiinsä formula 1 –sarjan yhden kauden voittoennätyksen.

Voitto sunnuntain kilpailussa oli Verstappenille kauden 14:s. Ennen Meksikon kilpailua Verstappen jakoi yhden kauden voittoennätyksen Sebastian Vettelin ja Michael Schumacherin kanssa, mutta voitolla hollantilainen nousi yksinään tilaston piikkipaikalle. Verstappen on jo aiemmin varmistanut maailmanmestaruuden.

”Vuosi on ollut uskomaton tähän asti. Olemme nauttineet siitä ja yritämme saavuttaa yhä enemmän”, Verstappen sanoi voittohaastattelussa.

Paalulta lähtenyt Verstappen onnistui pitämään kärkipaikkansa ja ajoi ykkösenä varikkopysähdykseensä asti. Verstappen tuli varikolle ennen Mercedeksen George Russellia ja Lewis Hamiltonia, joiden taakse hän putosi varikolla käytyään.

Kun Mercedekset tulivat omille pysähdyksilleen, Verstappen palasi kärkeen. Verstappen otti pysähdyksellään medium-renkaat, kun Russell ja Hamilton ottivat kovat. Verstappen onnistui ajamaan renkaillaan maaliin asti ja korjasi voiton. Hamilton sanoi tiimiradioon kisan aikana, että ei ollut tyytyväinen siihen, miten hänen renkaansa toimivat.

”Meidän piti katsoa renkaiden perään, koska ajoimme pitkään mediumeilla, mutta saimme sen toimimaan”, Verstappen sanoi.

Hamilton ajoi lopulta toiseksi. Kolmossijan ajoi kotiyleisönsä edessä ajanut Red Bullin Sergio Perez ennen Russellia.

Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi kilpailussa kymmenenneksi. Bottas sai kisasta yhden MM-pisteen, joka oli ensimmäinen sitten kesäkuussa ajetun Kanadan gp:n.

Formula 1 -kausi jatkuu Brasiliassa, jossa ajetaan 13. marraskuuta. Kautta on jäljellä vielä kaksi osakilpailua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat