”Näytti jo, että olimme kuolleita ja haudattuja” – Charlton ja Ipswich tekivät neljä maalia lisäajalla

Charlton Athletic nousi lauantaina kahden maalin takaa tasoihin varsinaisella peliajalla ja toisti saman tempun uskomattomalla lisäajalla.

Charltonin Freddie Ladapo (vas.) ja Ipswichin Dominic Ball kamppailivat lauantaina pelatussa ottelussa Lontoossa.

31.10. 10:56

Englannin kolmannella sarjatasolla pelattiin poikkeuksellinen ottelu lauantaina, kun Charlton Athletic ja Ipswich Town tekivät yhteensä neljä maalia lisäajalla, jota oli annettu vähintään kuusi minuuttia.

Ottelu oli 2–2-tasatilanteessa, kun siirryttiin erotuomarin antamalle lisäajalle. Ipswich Town oli menettänyt varsinaisella peliajalla 2–0-johtonsa ja meni uudelleen kahden maalin johtoon Freddie Ladapon ja Sam Morsyn maaleilla. Voitolla Ipswich Town olisi siirtynyt sarjakärkeen.

Ipswich meni 4–2-johtoon, kun lisäaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia. Peli pääsi jatkumaan sen jälkeen ajassa 95.16. 15 sekuntia myöhemmin Charlton sai vapaapotkun hyökkäyspäässä ja päätti erikoistilannehyökkäyksen maaliin. Terell Thomas puski pallon maaliin lisäajan viimeisellä minuutilla.

”Se oli todennäköisesti vain lohdutusmaali”, Charltonin selostaja sanoi.

Lisäaika oli kulunut loppuun, mutta erotuomari antoi pelin jatkua.

”Totuuden nimissä, he [Charlton] päästivät kaksi maalia lisäajalla, joten heidän ei pitäisi saada mitään tästä ottelusta”, kommentaattori jatkoi.

Ajassa 97.44 Ipswich hyökkäsi, kun Charltonin 3–4-kavennusmaalin tekijä Thomas taklasi pallon omalle joukkueelleen. Charlton hyökkäsi vielä kerran, ja ajassa 98.15 George Dobson puski pallon maaliin.

Charltonin kotiyleisö villiintyi täysin, ja niin kävi myös selostajalle.

”Aika uskomatonta. Näytti, että olimme jo kuolleita ja haudattuja”, selostaja huusi.

Ipswich Townin päävalmentaja Kieran McKennan mukaan joukkue koki ”turhautumista, vihaa ja pettymystä”.

”On vaikea pukea tunteita sanoiksi”, McKenna sanoi BBC:lle.

”Se oli tunteiden vuoristorata.”

Charltonin päävalmentaja Ben Garner ajettiin punaisella kortilla ulos kentältä sen jälkeen, kun Ipswich oli mennyt ottelussa 2-0-johtoon. Hän sanoi tuntevansa ylpeyttä joukkueestaan.

”Kahden maalin takaa tasoihin nouseminen on uskomatonta, ja sen tekeminen kahdesti pelissä osoittaa joukkueen luonteen ja joukkuehengen”, Garner sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat