Hurjavireinen Lauri Markkanen pussitti 31 pistettä: ”Mahtava 213-senttinen pelaaja”

Tasaisen alun jälkeen Jazz meni toisella neljänneksellä menojaan.

Lauri Markkasen vahva kausi sai jatkoa Memphisiä vastaan.

1.11. 7:18 | Päivitetty 1.11. 9:03

Lauri Markkanen rikkoi toista kertaa tällä kaudella 30 pisteen rajan koripallon NBA:ssa, kun hän auttoi Utah Jazzin kotivoittoon Memphis Grizzliesistä lukemin 121–105.

Kauden kaikki neljä ensimmäistä kotipeliään voittanut Utah löi Memphisin toisen kerran peräkkäin Salt Lake Cityssä oltuaan toissapäivänä parempi täpärästi yhden pisteen erolla.

Markkanen sivusi kauden parasta korintekopuhdettaan 31 pisteellä, jotka syntyivät 69-prosenttisella pelitilanneheittotarkkuudella. Markkanen teki myös yhden NBA-ottelun ennätyksensä torjumalla neljä heittoa.

”Hänellä on hyvät jalat, ja hän osaa käyttää kokoaan. Hän on mahtava 213-senttinen pelaaja. Hänen kokonsa yhdistettynä hänen liikkumiseensa tekee hänestä hyvän puolustajan”, Jazzin päävalmentaja Will Hardy kiitti ESPN:n nettisivuilla.

Suomalainen kahmi ottelussa myös 11 levypalloa ja kirjautti lisäksi kaksi syöttöä ja yhden riiston.

Markkanen on tällä kaudella heittänyt 22,6 pistettä ottelua kohti, mikä on hänen uransa korkein kausikeskiarvo ja NBA:n 27. korkein pistekeskiarvo tällä kaudella.

Jazz on ylittänyt moninkertaisesti odotukset voittamalla kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan kuusi. Takamies Jordan Clarksonin mukaan taustalla on parantunut joukkuehenki.

”Meillä on nyt mahtavat vibat pukuhuoneessa”, Clarkson sanoi.

Jazzin muista pelaajista Malik Beasley teki 18 pistettä ja Mike Conley sekä Collin Sexton 15 pistettä mieheen.

Vierasjoukkue Memphisin takamies Ja Morant nakutti 37 pistettä.

Ottelu eteni tasaisena toisen neljänneksen alkuun asti. Memphisillä oli vielä tuolloin niukka johto, mutta kotijoukkue Utah laittoi sitten isomman vaihteen silmään ja oli puoliajalle mennessä karannut 17 pisteen johtoon.

Grizzlies ei tämän jälkeen enää päässyt alle 10 pisteen päähän Jazzista. Suurimmillaan Utahin johto kävi 25 pisteessä päätösneljänneksen alussa.

Jazz matkustaa seuraavaksi Dallasiin, missä se kohtaa Mavericksin keskiviikkona.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat