Lauri Markkasta viedään vauhdilla tähdistöpeliin: ”Olen saarnannut siitä”

Lauri Markkanen keräsi 31 pistettä Utahin voitto-ottelussa. Malik Beasleyn mukaan Utahin pelaajien velvollisuutena on auttaa Markkanen tähdistöotteluun.

Lauri Markkanen onnistui pisteidenteon lisäksi blokeissa yön ottelussa.

1.11. 8:37 | Päivitetty 1.11. 10:21

Utah Jazzin Lauri Markkanen jatkoi huippuotteitaan maanantain kierroksella. Markkanen teki 31 pistettä Memphisiä vastaan ja johdatti joukkueensa voittoon pistein 121–105.

Markkanen on heittänyt tällä kaudella keskimäärin 22,6 pistettä ottelua kohti. Se on kuudetta NBA-kauttaan pelaavan suomalaisen korkein kausikeskiarvo.

Päävalmentaja Will Hardy oli pelin jälkeen vaikuttunut Markkasen esityksestä. Hän kehui ottelun jälkeen Markkasen nopeutta suhteessa kokoonsa.

”Hänen kokonsa yhdistettynä hänen liikkeeseensä tekee hänestä hyvän puolustajan”, Hardy kehui NBA:n verkkosivuilla.

Markkasen pelin tähtihetket näkee alla olevalta videolta.

Markkasen joukkuekaveri Malik Beasley sanoi ottelun jälkeen Markkasen kuuluvan tähdistöotteluun.

”Olen saarnannut siitä ja haluan hänen saavuttavan sen tänä vuonna. Meidän täytyy huolehtia siitä, että jatkamme voittamista, jotta hän pääsee äänestykseen”, Beasley sanoi Deseret Newsin mukaan.

Toinen joukkuekaveri Mike Conley puolestaan sanoo, että Markkanen on tarjonnut joukkueelle paljon enemmän kuin hän uskoi.

”Kun asia alkoi valjeta harjoitusleirillä, yritimme pitää hänet salaisuutena. Mutta hän on alkanut näyttää maailmalle, kuka hän on.”

Utahia pidettiin ennen kauden alkua sarjan heittopussina, mutta joukkue onkin läntisen konferenssin kärkikastia voitettuaan kahdeksasta ottelustaan kuusi.

Ennen kauden alkua harva uskoi, että Utahista joku voisi yltää tähdistöotteluun, mutta Markkaselle paikka alkaa olla näillä peliesityksillä realistinen.

Mahdollisuuksia ei ainakaan heikennä se, että tähdistöottelu pelaan helmikuussa nimenomaan Utahissa.

Valinta tähdistöottelussa olisi Markkaselle mieluisa, ja sen hän on asettanut itsekin tavoitteekseen jossain vaiheessa uraa.

”Henkilökohtaiseksi tavoitteeksi olen aina sanonut, että se on all stars -paikka NBA:ssa. En tiedä milloin se tulee tapahtumaan, mutta se on aina pysynyt siellä”, Markkanen totesi kolme viikkoa sitten Ruutu-palvelun haastattelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat