FC Inter vaihtaa urheilu­toimenjohtajaa – Meriläinen sai kuulla syrjäyttämisestään maanantaina

Interin urheilutoimenjohtajana puolitoista vuotta toiminut Meriläinen siirretään sivuun tehtävästä.

Interin valmentaja Jami Wallenius (vas.) ja maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Jani Meriläinen onnittelevat vaihtoon tullutta maalintekijää Solomon Duahia kaudella 2013.

1.11. 17:45

Veikkausliigan turkulaisseura FC Inter on vaihtamassa urheilutoimenjohtajaa. Urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen, 48, sai lähteiden mukaan maanantaina kuulla, että hänen tehtäväänsä on valittu uusi henkilö. Kahden lähteen mukaan Meriläisen korvaa maskulaislähtöinen entinen pelaaja Olli Kangaslahti, 50.

Meriläinen kieltäytyy kommentoimasta, kun häneltä kysytään urheilutoimenjohtajan vaihdoksesta.

”En kommentoi asiaa”, Meriläinen sanoo.

HS:n lähteiden mukaan Meriläinen jatkaa toistaiseksi urheilutoimenjohtajan tehtävien parissa, kunnes tehtävään valittu Kangaslahti ottaa Meriläisen tehtävän haltuun.

Lähteiden mukaan Meriläiselle on tarjottu uutta tehtävää Interin organisaatiossa.

Meriläinen joutui yhdessä espanjalaisvalmentajien kanssa Interin kannattajien hampaisiin kauden aikana, ja heitä huudettiin ulos seurasta.

Meriläinen toimi Interin urheilutoimenjohtajana huhtikuusta 2021 alkaen. Sitä ennen hän oli edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana vuosina 2004-2020.

Hänen urheilutoimenjohtajakaudellaan Inter sijoittui kaudella 2021 neljänneksi ja kaudella 2022 ylemmässä loppusarjassa, mestaruussarjassa viidenneksi.

Interin tulevalla urheilutoimenjohtajalla Kangaslahdella ei ole ollut tiettävästi kovin tiivistä sidettä seuraan. Hän oli kuusi vuotta ideoimassa FC Inter Junior Lounge -projektia, ja hänen poikansa ovat pelanneet Interin junioreissa. Junior Lounge tarjosi junioripelaajille tilan, jossa he pystyivät viettämään koulun loppumisen ja harjoitusten alkamisen välisen ajan opiskellen ja valmistautuen harjoituksiin ohjaajan avustuksella.

Kangaslahti oli pelaajaurallaan jalkapallon kiertolainen, joka pelasi urallaan parissa kymmenessä eri seurassa. Naantalilaisessa VG-62:ssa hän on toiminut valmentajana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat