Lauri Markkasen ylistykselle ei tule loppua, NBA-toimittajalta hengästyttävä hehkutus

Lauri Markkanen on pelannut loistavan alkukauden ja johdattanut Utah Jazzin NBA:n kärkikahinoihin.

Lauri Markkanen on ollut vahva alkukaudesta.

1.11. 19:17

Utah Jazzissa koripallon NBA-parketeilla loistava Lauri Markkanen on hurmannut otteillaan niin joukkuetoverinsa, NBA-asiantuntijat kuin fanitkin, ja hehkutus tuntuu vain yltyvän.

Jazziin ennen kauden alkua siirtynyt Markkanen on johdattanut altavastaajan jo kuuteen voittoon kahdeksassa ottelussa. Voittoprosentti 75 on viidenneksi paras koko NBA:ssa.

Jazz on tehnyt huikeat yli 117 pistettä ottelua kohti, ja Markkanen on ollut joukkueensa selvästi paras pistemies.

Kahdeksassa ottelussa Markkanen on tehtaillut keskimäärin 22,6 pistettä, ottanut 9,3 levypalloa ja antanut 2,9 koriin johtanutta syöttöä.

Edellisessä ottelussa Memphisiä vastaan Markkanen kirjautti myös yhden uransa ennätyslukeman, kun hän torjui peräti neljä kertaa vastustajan heiton. Kaksi kertaa blokatuksi tuli Memphisin tähtipelaaja Ja Morant.

Arvostetun The Athletic -urheilujulkaisun NBA-toimittaja Tony Jones hehkuttaakin Markkasen otteita tavalla, joka saisi tavallisen suomalaisen jo vaivaantumaan.

”Lauri Markkasen kauneus on se, että hän ei rasita Utahin hyökkäystä saadakseen tarjontaa omaa hyökkäyspeliään varten”, Jones kirjoittaa.

Jones alleviivaa, että vaikka Markkanen heitti 31 pistettä, hän tarvitsi siihen vain 15 pelitilanneheittoa, joista 11 meni sisään. Markkanen ei päsmäröinyt hyökkäyksessä, vaan pallo pysyi liikkeessä ja tilat käytettiin hyväksi.

”Tiesimme, että Markkanen on luotettava ammattilainen ja vasta 25-vuotias, mutta tätä ei osannut kukaan odottaa.”

Alkulämmittelyn jälkeen Jones pääsee vauhtiin ja alkaa listata asioita, joita ei hänen mukaansa ole Markkaselta ennen nähty.

”Hän puolustaa todella hyvin. Hän aiheuttaa jatkuvasti epäsuhtaisia taistelupareja hyökkäyksessä. Hän pelaa kaikilla hyökkäyksen pelipaikoilla sen mukaan, mistä hän saa sillä hetkellä suurimman edun. Hänen levypallopelinsä on korkealla tasolla. Hänen pisteensä ovat merkityksellisiä. Hän tekee pisteitä kaikilla tavoilla. Hän pääsee mukaan nopeisiin hyökkäyksiin. Hän pääsee vapaaheittoviivalle.”

Jonesin mukaan jatkaessaan samalla tasolla Markkanen esittäisi parhaan pienen laitahyökkääjän kauden Jazzissa sitten 2016–17, jolloin Gordon Hayward pelasi tähdistöottelussa.

”Markkanen on menossa siihen suuntaan.”

Jones muistuttaa, että takana on vasta kahdeksan ottelua, mutta hän näkee, että Markkanen on kulmapala Jazzin joukkueessa jatkossakin.

”Jazz tietää haluavansa pitää Markkasen pitkään riveissään.”

”Seura saattoi vahingossa kompastua tähteen, joka on vielä 1–2 vuotta uransa huipusta.”

Markkanen ja Utah ovat seuraavan kerran tositoimissa torstain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun joukkue kohtaa vieraskentällä kolmen voiton ja tappion Dallas Mavericksin.

Dallas-ottelusta alkaa tiukka kahden viikon rupeama, kun Jazz pelaa kahdeksan ottelua, joista peräti kuusi vieraissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat