Arizona on NHL:n murheen­kryyni, joka osasi ottaa huumorilla kaiken irti uudesta areenastaan

Phoenix Coyotes rutisti ensimmäisen kotivoittonsa Floridasta, mutta järjesti muutama päivä aikaisemmin hauskan tempauksen.

Eetu Luostarinen ottanut vahvan aseman Floridassa, mutta hänkin jäi pisteittä Arizonassa.

2.11. 9:32

Arizona Coyotes pelaa kiekkoliiga NHL:n kotiottelunsa vaatimattoman kokoisessa Mullett-areenassa, mutta osaa ottaa kaiken ilon irti.

Coyotes voitti ensimmäisen kotiottelunsa uusissa ympyröissä, kun suomalaisten täyttämä Florida kaatui 3–1 tiistain kierroksella.

Aleksander Barkov ja Anton Lundell pelasivat yli neljä minuuttia ylivoimaa, mutta tulos jäi kiikaritehoille 0+0.

Keskushyökkääjä Eetu Luostarinen on kuulunut alkukauden tehopelaajiin, mutta hänkin pysyi nollilla. Kaiken lisäksi hänelle ollaan istuttamassa uutta roolia laitahyökkääjänä.

Arizona joutui vain 5 000 katsojaa vetävään pikkuhalliin, jota urheilumedia ESPN kuvasi muun muassa ladoksi tai navetaksi, kun seuran vanha kotihalli ei ole enää käytössä.

Seura suunnittelee uutta isoa areenaa, mutta sillä ei ole vielä edes rakennuslupaa.

Mullet tarkoittaa suomeksi takatukkaa, harjasta. Pienen areenan nimi kirjoitetaan kahdella t-kirjaimella, Mullett. Sanojen läheisyys nostatti huumorin pintaan Coyotesin markkinointiosastolla.

Joukkue pelasi tämän kauden ensimmäisen kotiottelunsa viime perjantaina uudessa kotihallissaan Winnipegiä vastaan. Jokaiselle penkille oli jaettu blondi takatukka, johon kuului otsapanta.

Katsomo näytti hauskalta, kun kultakutrit täyttivät selkänojat.

Mullett Arena on Arizona State yliopiston mutta toimii ainakin seuraavat kolme kautta NHL-näyttämönä. Optio on myös neljännestä.

Coyotesin omistuspohja on vaihtunut usein. Välillä seura ajautui NHL:n omistukseen, mutta vuodesta 2019 lähtien Alex Meruelo on pitänyt salkussaan suurinta osakepottia.

Talouslehti Forbes rankkasi joulukuussa 2019 Coyotesin arvoksi 290 miljoonaa dollaria (euroissa lähes sama). Lehden laskelmissa seura oli NHL:n halvin.

Lue lisää: Dallasin suomalaiset tehokkaina, Roope Hintz keräsi mahti­pisteet

Lue lisää: Artturi Lehkonen näytti joukkueelleen, kuinka suomalainen saunoo – NHL-seura julkaisi videon

Lue lisää: Sauna, stand up, vierailu lasten­sairaalaan – näin NHL-tähtien aika Helsingissä on kulunut

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat