Ruotsalainen "snaipperi" iski kiekon omaan maaliin – kaikki meni pieleen

Anaheim vei kahden heikosti NHL-kautensa aloittaneen joukkueen kohtaamisen. Anaheimin Jakob Silfverberg teki komean oman maalin.

Timo Meier joutui välillä näyttäviin laukaisupaikkoihin San Josen kohdatessa Anaheimin.

2.11. 10:31 | Päivitetty 2.11. 10:44

Toinen erä alkoi kääntyä lopuilleen, kun San Josen Timo Meier nuosi NHL-kamppailussa kohti Anaheimin maalia tiistain kierroksella.

Anaheim on aloittanut kauden surkeasti, eikä San Josen tilanne ole yhtään helpompi. Molemmat kaipasivat pisteitä, mutta Anaheim johti ottelua tuossa vaiheessa erän lopulla 4–3.

Meier eteni laitaa pitkin ja lähti harhauttamaan ruotsalaista Jakob Silfverbergiä. Meier yritti kiertää keskushyökkääjän, mutta pääsi vain rinnalle.

Sillä hetkellä Silfverberg otti kiekon ja yritti lyödä sen omaan päätyyn.

Kaikki meni pieleen. Silfverbergin kiekonriistosta lähtikin komea laukaus kohti maalia, eikä oman joukkueen maalivahti Anthony Stolarz onnistunut torjunnassaan.

Stolarz saattoi hämmentyä, kun laukaus lähti niin nopeasti ja terävästi, vaikka Meier ei ollut kunnolla edes vetopaikassa.

Tulostaululle merkittiin tasoitusmaali 4–4:ään, ja tilastoihin tekijäksi Timo Meier. Maaliin ei tullut syöttäjiä, vaikka syöttäjäksi olisi voitu merkitä myös Meier. Tätä tilastot eivät sentään tunne.

Meier sai maalin nimiinsä, koska jääkiekossa edellinen vastustajan kiekkoon koskenut pelaaja saa omaan maaliin menneen osuman nimiinsä.

”Olipahan outo ottelu”, Meier sanoi NHL:n verkkosivuilla.

”Onnekas juttu meille, mutta ei niinkään heille. Kiekko ei ollut tulossa mailaani, mutta nyt mennään näillä.”

Sveitsiläishyökkääjä Meier teki oikein virallisesti tasoituksen 3–3, ja maali olikin erittäin komea. Hän kuljetti kiekkoa omalta puolelta kenttää, tuli kampatuksi hyökkäyssinisellä, mutta nousi nopeasti ylös.

Hetkessä hän oli pystyssä ja tarkka laukaus lähetti kiekon etukulmasta kehikkoon.

Anaheim vei ottelun lopulta voittolaukauskisan päätteeksi 6–5, mutta Meier palkittiin pelin kakkostähtenä.

San Josen Erik Karlssonin kolmen maalin ilta jäi Anaheimin voiton varjoon, vaikka Karlsson valittiinkin ykköstähdeksi.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat