Pelicans jatkoi porskutustaan Liigassa ja pää­valmentaja kehui vastustajaa

Liigassa toiseksi nousseet lahtelaiset ovat voittaneet kahdeksasta viime pelistään seitsemän.

Pelicansin Aleks Haatanen ottelussa Pelicans–HIFK Lahdessa 11. syyskuuta 2021.

2.11. 21:30

Pelicansin loistava vire Liigassa sai jatkoa keskiviikkona, kun joukkue haki täydet pisteet Kuopiosta lukemin 3–2.

Lahtelaiset ovat voittaneet kahdeksasta viime pelistään peräti seitsemän, ja sarjataulukossa joukkue majailee toisella sijalla heti Lukon takana.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä oli ottelun jälkeen ylpeä joukkueensa esityksestä. KalPa on ollut tällä kaudella vahva kotikaukalossaan, sillä se oli hävinnyt ennen keskiviikkoa ainoastaan kerran Kuopiossa.

”Kova peli oli. Minun kirjoissani ehkä kovin joukkue oli vastassa, mitä tällä hetkellä Liigassa on. Luisteluvaade on todella kova. Ollaan onnellisia siitä, että tällä kertaa tulos oli tämä”, Niemelä totesi ottelun jälkeen.

Kotijoukkueen päävalmentaja Tommi Miettinen sen sijaan oli pettynyt suojattiensa peli-ilmeeseen taiston tauottua.

”Todella pettynyt olen siihen, miten tulimme pelin alkuun. Näytettiin liian tyytyväiseltä joukkueelta. Himo ja nälkä oli puutteellista”, Miettinen kertoi pettyneenä.

Pelicansin ratkaisupelaaja oli hyökkääjä Aleks Haatanen, joka hienon ylivoimakuvion päätteeksi pyssytti kiekon lähietäisyydeltä ohi KalPa-vahti Juha Jatkolan ja tilanteeksi lahtelaisjoukkueelle 3–2.

Haatanen oli oikea mies voittomaalin tekijäksi, sillä Pelicans hankkiutui ylivoimalle, kun KalPan Jaakko Rissanen raapaisi mailallaan Haatasta kasvoihin.

Turun Palloseura jatkoi niin ikään voitokkaita esityksiään, kun joukkue kukisti kotikaukalossaan Oulun Kärpät niukasti 3–2.

Ratkaisumaalin laukoi Pavol Skalicky ylivoimalla ajassa 57.37. Voitto oli turkulaisille jo kahdeksas kotivoitto tällä kaudella, ja TPS nousi sarjassa Kärppien ohi kolmanneksi.

”Pystyimme järkevään ja maltilliseen peliin. Saimme tärkeän onnistumisen ylivoimalla, joka toi meille arvokkaan voiton. Kaiken kaikkiaan mielestäni väkevä esitys”, summasi TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

TPS sai otteluun vahvan alun, ja Juhani Jasu vei kotijoukkueen johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Viime viikolla 800 liigaottelun rajapyykin ylittänyt TPS-kapteeni sai loistosyötön Topias Haapaselta ja sijoitti kiekon helposti maaliin.

Kärpät pääsi toisessa erässä peliin mukaan Ville Leskisen kahdella maalilla. Päätöserään lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta, kun Jasun onnekas siniviivaveto yllätti Kärppä-vahti Joel Blomqvistin erän lopulla.

”Harmittavan nihkeää ja pakonomaista pelaamista. Korvien väli pitää saada kuntoon, sillä pystymme paljon parempaan esitykseen”, tiivisti Kärppä-luotsi Lauri Marjamäki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat