Loimu kärsi avaustappion – pääkurittajana seuran entinen hakkuri

Akaa-Volley nousi makeaan voittoon iranilaisen Ali Fazlin johdolla.

Akaan hakkuri Ali Fazli Mestaruusliigan ottelussa Vantaa Ducks– Akaa-Volley 1. lokakuuta 2022.

2.11. 22:03

Viime kaudella Raision Loimussa lentopallon Mestaruusliigan pistepörssin voittanut iranilainen hakkuri Ali Fazli nousi ratkaisevaan rooliin, kun hänen nykyinen seuransa Akaa-Volley aiheutti Loimulle keskiviikkona sen avaustappion tämän kauden liigassa erin 3–2.

Fazli teki peräti 34 pistettä. Greg Petty tuki Olli Kunnarin valmentaman Akaa-Volleyn hyökkäystä 18 pisteellä. Petty teki päätöserässä kuusi ja Fazli viisi pistettä.

”Peli oli vuoristorataa, mutta viimeisessä erässä olimme kovempia ratkaisupalloissa. Lisäksi hieno nousu toisen erän voittoon oli hyvin tärkeää”, Kunnari sanoi.

Aiemmista kuudesta ottelustaan vain yhden hävinnyt joensuulainen Karelian Hurmos selvitti yhden ison henkisen kynnyksen, kun joukkue voitti Kuopiossa Itä-Suomen herruusottelussa Savo Volleyn 3–2.

”Viime kaudella hävisimme riittävän monta kertaa 2–3, eli voitto oli todella makea. Lisäksi ennen tätä iltaa Hurmos oli hävinnyt kaikki yhdeksän keskinäistä ottelua Savo Volleylle, katkaisimme sen putken”, iloitsi Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Hurmos voitti kaksi erää, hävisi tauon jälkeen seuraavat kaksi, mutta kokosi rivinsä viimeiseen erään.

Tosin Savo Volley johti sitä 12–9, mutta Hurmos nousi jakson aikana kaksi ässää syöttäneen Eetu Häyrisen syöttövuorolla tasoihin ja ohi vieden erän 15–13.

”Päätöserä oli meiltä loistava. Ei tehty virheitä lainkaan”, Alatalo korosti.

Edellisessä Hurrikaani-Loimaan ottelussa 44 pistettä tehnyt hakkuri Kristers Dardzans teki nyt 29 pistettä, kun Kokkolan Tiikerit kaatui 3–1.

”Tuo kaveri ratkaisi tämän ottelun. Neljään erään 29 pistettä on kova saldo”, tunnusti Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Liiganousija Kyyjärven Kyky ilahdutti kotiyleisöään ensimmäisellä kotivoitolla, kun ennen ottelua samassa pistemäärässä (4) ollut TuTo Volley kaatui 3–1.

Hakkuri Oskari Keskinen teki 23 pistettä. Maajoukkuetason keskipelaaja Tommi Siirilä teki 14 pistettä, samaan pääsi myös Kasper Pennanen.

”Oli todella helpottava voitto. Voitto antaa uskoa tekemiseen ja tuli vielä hyvällä pelillä. Omalta kohdalta oli erikoislatausta, kun puoli sukua paikalla ja voitin pikkuveljen (Tuomas) joukkueen. Pääsi vähän kuittailemaan hänelle”, Tommi Siirilä sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat