Sijoittajat tulivat julkisuuteen – Lappeenrannan Kauppatorille voi nousta jäähalli

Lappeenrannan toriareenan kustannusarvio olisi noin 35 miljoonaa euroa.

3.11. 16:44

Lappeenrantaan uutta areenaa havitteleva sijoittajaryhmä astui torstaina julkisuuteen ja kertoi tarkemmin suunnitelmistaan.

Kisakenttä oy:n nimen alla toimivan ryhmän tavoitteena on saada keskustaan rakennettua areena, johon mahtuisi jääkiekko-otteluissa 5 000 katsojaa ja konserteissa 7 000 katsojaa.

Hallin sijainti olisi Lappeenrannan Kauppatorilla, mikä mahdollistaisi hallin oheismyyntitilojen olevan auki myös tapahtumien ulkopuolisena aikana.

Areenan kustannusarvio on noin 35 miljoonaa euroa. Osakkaina uudessa yhtiössä ovat esimerkiksi Saipa-taustaiset kiekkoilijat Jussi Markkanen, Jarno Koskiranta ja Petteri Nokelainen.

Puheenjohtajana Kisakenttä oy:ssa on Jouni Okko, joka on jäsenenä myös Saipan hallituksessa.

Vaikka mukana on henkilöitä, jotka ovat mukana myös Saipassa, ei kiekkojoukkue ole tässä vaiheessa hankkeessa mukana toimijana. Saipa astuu mukaan, mikäli hanke etenee investointivaiheeseen.

Tähän mennessä Saipa on arvioinut, että se voisi maksaa toriareenasta noin kolminkertaista vuokraa tämän hetkiseen Kisapuistossa sijaitsevaan jäähalliin verrattuna.

Kisakenttä oy sanoo tavoitteekseen hankkia torin alueelta kiinteistöomistuksia, jotka se myisi eteenpäin kaupungille voittoa tavoittelematta.

Mikäli hanke toteutuu, kaupunki olisi alueella maa-alueen vuokranantaja sekä toteuttaisi parkkihallin. Areenaa pyörittäisi erillinen areenayhtiö.

Lisäksi kaupunkia tarvittaisiin hallin käyttäjäksi ja siltä tarvittaisiin investointeja Kisapuiston jäähalliin, joka jäisi edelleen käyttöön. Kisakenttä oy:n tiedotteen mukaan rahoitusmalli perustuu kaupungin vuosittaiseen palveluiden ostomaksuun.

Lappeenrannan kaupunki on aiemmin päättänyt, että myös uusi jäähalli toteutetaan Kisapuistoon, jossa Saipa nykyisinkin pelaa kotipelinsä.

Kisakenttä oy väittää laskelmiensa pohjalta, että heidän suunnittelemansa vaihtoehto olisi kaupungille halvempi.

Yhtiö sanoo, että hanke on nyt siinä vaiheessa, että kaupungin olisi mahdollista tehdä omia selvityksiään hankkeen jatkomahdollisuuksista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat