Norjan ampumahiihtotähti on sivussa toistaiseksi, kertoi aiemmin uniongelmistaan

Tiril Eckhoff on taistellut terveytensä kanssa sen jälkeen, kun hänellä oli keväällä koronatartunta.

Tiril Eckhoff kilpaili Kontiolahden maailmancupissa viime keväänä.

3.11. 18:23

Norjan ampumahiihtotähti Tiril Eckhoff joutuu jättämään alkukauden kilpailut väliin. Eckhoff sai viime keväänä koronavirustartunnan, jonka jälkeen hän kärsi unettomuudesta eikä ole vielä toipunut kisakuntoon.

Joukkueen lääkärit eivät osaa sanoa, milloin Eckhoff on jälleen kisaladuilla.

”Toistaiseksi kilpailuihin ei kannata osallistua vaan tehdä uusia päätöksiä, kun tilanteet muuttuvat”, sanoi Norjan ampumahiihtomaajoukkueen päällikkö Per Arne Botnan Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan.

Eckhoff kertoi syyskuussa Norjan TV2:lle, että häntä alkoi vaivata unettomuus sen jälkeen, kun hän sairasti koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin. Hän sanoo taudin alkaneen tavanomaisena, mikä johti siihen, että hän ei malttanut kuunnella kehoaan toipumisessa.

”Taistelin unen kanssa pitkään. En toivoisi sitä edes pahimmalle viholliselleni, se oli todella vakavaa”, Eckhoff kertoi.

Eckhoff sanoo unilääkkeiden auttaneen toipumisessa. Uniongelmiensa hän arveli johtuvan osaksi koronan sairastamisesta, osittain kilpailuiden aiheuttamasta stressistä ja osittain persoonallisuudesta.

Eckhoffin viime kausi oli menestyksekäs.

Hän voitti Pekingin olympialaisissa kaksi henkilökohtaista mitalia sekä sekaviestin olympiakullan. Toissa kaudella hän voitti maailmancupin kokonaiskilpailun ja kuusi MM-mitalia, joista neljä kultaisia.

Kaikkiaan Eckhoff on voittanut urallaan 23 arvokisamitalia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat