Emmi Peltosen kausi alkoi yllättävällä musiikki­sekoilulla

Peltosen asettautuessa alkuasentoon alkoi jäähallissa soida lyhytohjelmamusiikin sijasta hänen vapaaohjelmamusiikkinsa.

Emmi Peltonen aloitti kautensa hyvällä fiiliksellä.

3.11. 22:35

Taitoluistelija Emmi Peltonen avasi kilpailukautensa torstaina, kun Latvian Riiassa kisattavassa kansainvälisessä kilpailussa luisteltiin lyhytohjelma.

Alku ei ollut toivotunlainen Peltosen jäätyä neljänneksi. Vasta 15-vuotias Janna Jyrkinen sen sijaan onnistui hienosti yltäen lyhytohjelman parhaaksi.

Osasyyksi Peltosen vaikeuksiin tuli odottamaton tapaus: Peltosen asettautuessa alkuasentoon alkoi jäähallissa soida lyhytohjelmamusiikin sijasta hänen vapaaohjelmamusiikkinsa.

Ongelma ratkesi vasta, kun Peltonen sai itse siirrettyä musiikkinsa valmentaja Sirkka Kaipion puhelimeen, josta lyhytohjelman sävelet saatiin soitettua.

”Oli hyvä fiilis mennä jäälle, ja treenit ovat sujuneet tosi hyvin. Tietysti tuo säätö musiikin kanssa vähän vaikutti, mutta en halua sen piikkiin kuitenkaan laittaa ohjelmaan tulleita virheitä”, Peltonen totesi tiedotteessa.

Jyrkisen ainoa pistevähennys ohjelmaan tuli luisteluajan ylittämisestä.

"Olen ylpeä itsestäni, ohjelma oli hyvä ja kaikki onnistui. Myöhästyin tosin vähän musiikistani, mutta ensi kerralla yritän lopettaa ajoissa. Vapaaohjelmaan lähden rauhallisin mielin. Tavoitteena on puhdas ohjelma”, Jyrkinen sanoi.

Oona Ounasvuori on kilpailussa viidentenä ja Linnea Ceder sijalla 12.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat