Eurooppa-liigassa historiallinen tilanne: lohkon kaikki joukkueet päätyivät tasa­pisteisiin

Hämmentävän tiukassa F-lohkossa ykköspaikka ratkesi lopulta tehtyjen maalien perusteella.

Midtjyllandin pelaajat juhlivat elintärkeää voittoa lohkovaiheen päätöskierroksella.

4.11. 8:58 | Päivitetty 4.11. 9:02

Jalkapallon Eurooppa-liigan lohkovaihe saatiin päätökseen torstaina, ja yhdessä lohkossa tehtiin historiaa.

Lohko F:ssä tanskalainen Midtjylland kaatoi itävaltalaisen Sturm Grazin maalein 2–0, ja hollantilainen Feyenoord kukisti italialaisen Lazion lukemin 1–0.

Tämä tarkoitti sitä, että lohkon kaikki joukkueet päätyivät kahdeksaan pisteeseen kahdella voitolla, kahdella tasapelillä ja kahdella tappiolla.

Tilastopalvelu Optan mukaan tämä on ensimmäinen kerta Mestarien liigassa, Eurooppa-liigassa tai Konferenssiliigassa, kun kaikki lohkon joukkueet päätyivät tasapisteisiin.

Järjestys määräytyi tässä tapauksessa maalieron perusteella. Se oli kaiken lisäksi kahdella kärkijoukkueella, eli Feyenoordilla ja Midtjyllandilla sama +4, joten tehdyt maalit ratkaisivat lohkovoittajan.

Feyenoordin maaliero oli 13–9 ja Midtjyllandin 12–8, joten hollantilaiset etenevät jatkoon lohkovoittajina ja tanskalaiset kohtaavat seuraavalla kierroksella Mestarien liigasta tulevan lohkokolmosen.

Lazion maaliero riitti kolmanteen sijaan, mikä takaa pelien jatkamisen Konferenssiliigassa.

HJK päätti oman kautensa Eurooppa-liigassa 0–3-tappioon espanjalaiselle Real Betisille. HJK jää lohkossa viimeiseksi kerättyään kuudessa ottelussa yhden pisteen.

Betis oli lohkoykkönen 16 pisteellään ja AS Roma toinen kymmenellä pisteellään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat