Coloradon valmennus innostui puu­saunasta – ”He ovat olleet ihan tohkeissaan”

Colorado Avalanchen valmennustiimi pääsi torstaina nauttimaan suomalaisista siivistä ja Näsijärven vesistä Kaupinojan saunalla.

Colorado Avalanchen entinen GM ja nykyinen kiekkotoimintojen johtaja Joe Sakic vieraili Tampereen Kaupinojan saunalla torstai-iltana muun valmennusryhmän kanssa.

4.11. 10:10

Torstaina Tampereelle saapunut Colorado Avalanchen joukkue valmistautuu perjantaina ja lauantaina Nokia-areenalla pelattaviin otteluihin, mutta joukkueen valmennusjohto saattoi vielä torstai-iltana rentoutua Kaupinojan saunalla.

”Rakastan tätä, täällä on upeaa”, kuvailee Suomen matkaansa Colorado Avalanchen kiekkotoimintojen johtaja, kiekkolegenda Joe Sakic tuttuun pohjoisamerikkalaiseen tapaan.

”Olen ollut täällä muutaman kerran aiemminkin ja nauttinut aina olostani. Täällä on kaunista ja hyvää ruokaa.”

Joukkue saapui Tampereelle vasta torstai-iltapäivänä, joten tarkkaa kuvaa kaupungista ei ole vielä syntynyt. Valmennusjohdolla on kuitenkin seuraavan kahden päivän aikana aikaa tutustua kaupunkiin.

”Aion kävellä ympäriinsä ja kokea, mitä Tampereella on tarjota. Turistihommia. Ensin kuitenkin käydään saunassa ja järvessä uimassa.”

Colorado Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar uskaltautui Näsijärven kylmään veteen torstaina Kaupinojan saunan edustalla.

Nokia-areenan puitteista suomalaiset ja tamperelaiset voivat olla ylpeitä, Sakic sanoo ja kysyy kuinka paljon noin 15 000 katsojaa vetävään halliin mahtuikaan yleisöä.

Euroopassa pelattavat NHL-ottelut ovat kiekkolegendan mukaan positiivinen asia, josta sekä liiga että pelaajat nauttivat. Ottelut tuovat faneille mahdollisuuden nähdä lempipelaajansa paikan päällä.

”Pohjois-Amerikan ulkopuolella on paljon NHL-faneja, ja molemmissa joukkueessa pelaa suomalaisia, joka tuo lisäjännitystä.”

Matka ei ole kuitenkaan vain hupia, vaan Tampereella jaossa on runkosarjaotteluiden pisteitä.

”Olemme täällä työmatkalla, ja yritämme voittaa jääkiekko-otteluita.”

Colorado Avalanchen maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila kertaa joukkueen tšekkiläismaalivahti Pavel Francouzille tehtyä jekkua, jossa hänet jätettiin yksin lentokoneeseen nukkumaan joukkueen saapuessa Helsinkiin.

Colorado Avalanchen Tampereelta lähtöisin oleva maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila opastaa joukkueen valmennusjohtoa Kaupinojan saunan saloihin.

Valmennusryhmä käy vuorollaan kastamassa itsensä rantavedessä. Monet tyytyvät kahlaussyvyyteen, mutta joukkueen päävalmentaja Jared Bednar uskaltautuu sukeltamaan.

Maanantaina Suomeen saapunut Coloradon joukkue on ehtinyt tutustumaan suomalaiseen saunakulttuuriin jo Helsingissä, mutta Kaupin puusaunassa on edelleen oma viehätyksensä.

”He ovat olleet ihan tohkeissaan”, sanoo Parkkila.

Parkkila aloitti nyt kuudennen vuotensa Coloradon valmennustiimissä. Aika on mennyt siivillä, hän sanoo. Joukkueen matka Suomeen on sujunut hänen mukaansa hyvin.

”Kaikki ovat tosi innoissaan. Täällä on pelaajia, jotka eivät koskaan ole käyneet edes Euroopassa.”

Suomalaisista ruuista joukkueelle on maistunut erityisesti lohikeitto ja poronkäristys, kertoo Parkkila. Ennen saunaa valmennusjohto nautti myös suomalaisista siivistä.

Hän kertoo käyneensä nyt ensimmäistä kertaa Nokia-areenalla, jonka puitteita hän kuvailee upeiksi. Yleisölle ja suomalaisille peleistä tulee upea kokemus, hän uskoo.

”Toivotaan, että tulee hyvälaatuinen jääkiekkopeli.”.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat