NHL Tampereella oli kuin F1-sirkus – katsojille ottelun loppu­tulos oli lähes yhdentekevä

Rantanen ja Laine saivat Nokia-areenan täyteen eloon komeilla maaleillaan Coloradon ja Columbuksen kohtaamisessa, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Heikki Miettinen kommentissaan.

Mikko Rantanen (vas.) ja Patrik Laine kohtasivat Nokia-areenan jäällä.

4.11. 22:57 | Päivitetty 5.11. 8:44

Tampere

Jääkiekkoliiga NHL on kuin formula ykköset. F1-sirkus laskeutuu jonnekin päin maailmaa, pyörittää tarkoin suojeltua koneistoaan vajaan viikon ja häipyy pois.

F1 jättää jälkeensä kumimurskaa, onnellisia moottoriurheilun ystäviä ja siinä kaikki. Tv-katsoja ei juuri erota varikkokuvista, missä maailman kolkassa kuljettajia haastatellaan.

NHL toimii samoin. Coloradon ja Columbuksen kahteen viralliseen sarjaotteluun rakentui pieni oma maailmansa Nokia-areenan uumeniin.

Areenan jää vapautettiin mainossaastasta, luojan kiitos. Global series -logo hallitsi keskiympyrää. Pari pientä mainosta keskialueella eivät eksyneet silmille.

NHL tuo mukanaan oman somistuksen, tarjoaa virvoitusjuomat ja kana-aterian medialle ennen ottelua. Haastatteluseinä on koristeltu kertomaan NHL:n vierailusta.

Että NHL-vaikutelma olisi täydellinen, ovat erotuomarit, kuuluttajat ja seremoniamestari Mike Todd tuontitavaraa.

Kun NHL tuo tarkkaan rakennetun koneistonsa Eurooppaan, sen täytyisi tuoda myös muutamaa katsojaa suuremmat fanilaumat molempiin päätyihin.

Columbuksen ja Coloradon kohtaaminen noudatti tuttua linjaa. Katsojat seurasivat peliä, innostuivat jopa pyörittämään aaltoa viisi minuuttia ennen loppua, mutta heille oli lähinnä yhdentekevää, kumpi joukkue voittaa.

Mestaruutta puolustava Colorado korjasi omansa maalein 6–3, ja Mikko Rantanen nousi illan suureksi tähdeksi.

Rantasen kolme maalia eli hattutemppu sytyttivät yleisön, ja onneksi Patrik Laine sai katsojat villiintymään. Tanssi ja bileet alkoivat, kun valkopaitojen numero 29 osui.

Lopulta Nokia-areena oli kaukana uneliaisuudesta, vaikka seurakannatus puuttuikin.

Yksi hiljaisimmista NHL-illoista pelattiin Tukholmassa 2008. Daniel Alfredssonin Ottawa kohtasi Sidney Crosbyn Pittsburghin – ja täpötäysi Globen torkkui.

Tunnelma nousi vain, kun haastateltiin ruotsalaisia NHL-suuruuksia tai he lähettivät jumbonäytöllä terveisiä.

Tampere pääsi järjestämään kahdeksannen virallisen NHL-ottelun Suomessa. Sarja alkoi 2009, kun Chicago ja Florida kohtasivat kahdesti silloisessa Hartwall-areenassa. Niissä peleissä suomalaissuosikiksi nousi Ville Koistinen, tamperelaisen kiekkoilun oma poika.

NHL-ottelut ovat tuoneet Suomeen maalivahti Antti Niemen, Mikko Koivun, Tuomo Ruudun, Joni Pitkäsen, Jussi Jokisen, Ville Leinon, Aleksander Barkovin muutamia mainiten.

Kaksi on ylitse muiden. Teemu Selänne sai rocktähden vastaanoton 2011, kun Anaheim kohtasi Buffalon.

Patrik Laine on Tampereen ja Nokia-areenan oma rokkistara kaikella kunnialla maalintekijä Rantaselle ja Artturi Lehkoselle.

Selänteen Anaheim jäi kaukalossa Buffalon jalkoihin. Samoin kävi Laineen Columbukselle.

Joskus uransa aikana Teemu Selänne totesi NHL:n olevan pirun raskas sarja, jos häviää ilta illan jälkeen. Hän puhui kokemuksesta.

Patrik Lainetta voi odottaa hyvin rankka talvi, jos Bluejacketsin otteet pysyvät nähtyinä.

Urhoollinen nousu 0–3-tappiolta hetkelliseen tasapeliin jäi laihaksi lohduksi. Voittoja Columbus kaipaa enemmän kuin mitään muuta.

Lue lisää: Mikko Rantanen iski hattutempun Tampereella – Colorado vei ensimmäisen pelin

Lue lisää: Tällainen oli NHL:n tyyli-ikonin Patrik Laineen asuvalinta Tampereen NHL-peliin

Lue lisää: Patrik Laine huokui syvää pettymystä NHL-illassa: ”Paska maku jäi”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat