Lauri Markkanen jätti supertähdet varjoonsa, kerää suitsutusta asiantuntijoilta

Viimeistelijän huippupeliä Lakersia vastaan on kommentoitu ahkerasti sosiaalisessa mediassa.

5.11. 10:47 | Päivitetty 5.11. 17:40

Suomen valovoimaisin koripallotähti Lauri Markkanen oli ilmiliekeissä, kun Utah Jazz haki Los Angeles Lakersista vierasvoiton koripalloliiga NBA:ssa. Markkanen heitti 27 pistettä ja johti joukkueensa 130–116-voittoon.

Lempinimellä ”The Finnisher” eli vapaasti suomennettuna viimeistelijä nappasi valokeilan itselleen ollen pelin kovin pistenikkari. Ottelun toiseksi korkein pistesaldo oli Los Angelesin Russell Westbrookilla, joka upotti pisteen Markkasta vähemmän.

Jyväskylästä lähtöisin olevan Markkasen varjoon jäivät muun muassa Lakersin supertähdet LeBron James ja Anthony Davis.

Markkanen nappasi jo viidennen tupla-tuplansa tällä kaudella kauhoen kaikkiaan 12 levypalloa, joista kymmenen puolustuspäässä. Markkasen levypallosaalis oli pelin korkein.

Vajaat 33 minuuttia pelannut Markkanen sai yhdeksästä kolmosyrityksestä sisään joka kolmannen, ja pelitilanneheitoista onnistui yli puolet. Markkanen heitti sisään kaikki kuusi vapaaheittoaan. Tilastoihin kertyi myös neljä koriin johtanutta syöttöä.

Paljon ihastusta sosiaalisessa mediassa herättänyt Markkanen keräsi jälleen monenlaisia reaktioita. Moni ihmettelee edelleen, miten alkanut kausi Jazzin paidassa on niin nousujohteinen?

Moni asiantuntija on innoissaan suomalaistähdestä. NBA-toimittaja Chris Mannix suitsuttaa Markkasta todella hyväksi pelaajaksi ja muistuttaa, ettei kyse ole pelkästä alkuhuumasta.

”Kuinka kauan menee, ennen kuin alamme uskoa, että tämä nopea alku on kestävää?” Mannix kysyy.

Toinen NBA-toimittaja Keith Smith toteaa, että Markkanen oli ”monsteri” jo EM-parketilla ja sama on jatkunut myös NBA-kaudella.

Twitterissä Markkasta povataan mukaan NBA:n tähdistökentälliseen ja häntä on innostuttu vertailemaan NBA-legenda Larry Birdiin, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista koripallopelaajista.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat