Haas-tallista irti­sanotulla Mazepinilla on nyt uusi ura yö­elämässä

Venäläiskuljettaja on perustanut tapahtumatoimiston ja toimii myös dj:nä. Takaportti formuloille on kuitenkin jätetty auki.

Nikita Mazepin ajoi vielä Haas-tallissa helmikuussa, mutta sitten Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja Haas irtisanoi sopimuksen.

5.11. 14:02

Viime keväänä formula 1 -talli Haas irtisanoi venäläiskuljettaja Nikita Mazepinin sopimuksen. Samalla talli irtisanoi yhteistyön venäläisyrityksen Uralkalin kanssa. Uralkali on Nikita Mazepinin isän Dimitri Mazepinin omistama lannoiteyritys.

Syynä sopimusten irtisanomiseen oli Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Venäläinen pääsponsori ja -kuljettaja olivat tuossa tilanteessa hankala yhdistelmä yhdysvaltalaiselle Haas-tallille.

Pian hyllytyksen jälkeen Mazepin kertoi aikeistaan perustaa säätiön, joka tarjoaa apua hyllytetyille venäläisurheilijoille.

Osa venäläiskuljettajista jatkoi kilpailua neutraalin lipun tai eri maan lisenssin alla. Esimerkiksi israelilais-venäläinen Ferrarin testikuljettaja Robert Schwarzman vaihtoi Venäjän lisenssin Israelin edustukseen.

Mazepin kuitenkin päätti jättää kilpa-uransa. Hän pitää pakotteita Venäjään kohdistuvana ”cancel-kullttuurina”.

”Jokainen tekee oman valintansa, mutta en luovu maastani”, Mazepin kertoi syyskuussa venäläismedia R-Sport Rialle.

Nyt Mazepin on aloittanut toisen uran kaukana formulaympyröistä. Hän on perustanut tapahtumayhtiön ja toimii sen kautta muun muassa dj:nä. Asiasta kertoo Crash-sivusto.

Uusimmassa Instagram-päivityksessään Mazepin mainostaa tapahtuma­toimistoaan. Takaportti formuloihin on kuitenkin jätetty auki.

”Jouduin hetkeksi hyvästelemään formulat”, hän kirjoittaa.

Julkaisussa Mazepin myös toteaa, että jos yksi itseilmaisun polku on suljettu, pitää etsiä toinen.

Yökerhoissa Mazepin on viihtynyt myös kuljettaja-aikanaan. Vuosi sitten Mazepin päätyi otsikoihin riideltyään portsarin kanssa meksikolaisessa yökerhossa.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat