Jasmi Joensuun kausi voitokkaasti käyntiin, Lauri Lepistö loppu­kirissä lujilla

Jasmi Joensuu ja Lauri Lepistö veivät Vuokatin Suomen cupissa sprinttikilpailujen ykkössijat.

Jasmi Joensuu hiihti naisten vapaan hiihtotavan sprintin aika-ajoissa ykköseksi.

5.11. 14:31 | Päivitetty 5.11. 14:52

Vantaan hiihtoseuraa edustava Jasmi Joensuu on voittanut maastohiihtokauden avauskilpailun Sotkamossa. Joensuu juhli Vuokatin Suomen cupissa sprinttikilpailun ykkössijaa vapaalla hiihtotavalla.

Joensuu karkasi 1,3 kilometrin reitillä selvään finaalivoittoon. Toiseksi hiihti Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski ja kolmanneksi Pargas IF:n Anni Lindroos. Alakoski hävisi Joensuulle 1,19 sekunnilla ja Lindroos 2,21 sekunnilla.

Kärkikamppailuun ennakoitu Vuokatti Ski Team Kainuun Jasmin Kähärä kaatui finaalissa.

”Tavoite oli voitto, mutta myös se, että hiihto pysyy koko päivän rentona ja teknisesti kasassa”, Joensuu kommentoi Ylen tv-haastattelussa.

Joensuu voitti viime kaudella Suomen cupin kokonaiskilpailun ja sai myös uudelle kaudelleen lupaavan alun. Sunnuntaina hän tavoittelee kärkipaikkaa viestissä.

Vuokatin jälkeen Joensuun kausi jatkuu viikon kuluttua Muonion Oloksella ja marraskuun viimeisenä viikonloppuna Kuusamossa, jossa hiihdetään maailmancupin kauden avauskilpailut.

Miesten sarjassa Lauri Lepistö hiihti Suomen cupin sprinttivoittoon kauden avauskilpailussa Sotkamossa. Jämin Jännettä edustava Lepistö joutui miesten finaalin loppukirissä lujille Olli Ahosen ja Ike Melnitsin kanssa, mutta piti paikkansa kärjessä.

Lepistö kuvasi Ylen tv-haastattelussa, ettei hiihtäminen ollut vielä "lentoa".

”Nyt radalla oli vain yksi nousu, mikä tasoitti eriä. Olen tyytyväinen aika-ajoon, välierään ja finaaliin”, Lepistö sanoi Ylelle.

Viime vuonna Lepistö oli Suomen cupin loppupisteissä toinen Joni Mäen jälkeen. Pekingin olympialaisissa pariviestin hopealle Iivo Niskasen kanssa hiihtänyt Mäki ei avannut Vuokatissa vielä kilpailukauttaan. Saman ratkaisun tekivät useimmat maajoukkuehiihtäjät.

Imatran Urheilijoita edustava Ahonen hävisi Lepistölle 0,29 sekuntia ja Kankaantaan Kisan Melnits 0,53 sekuntia.

Sprinttihiihdon kausi alkoi vapaalla hiihtotavalla 1,3 kilometrin reitillä.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat