Colorado paransi ja Columbus jäi tylysti jalkoihin Tampereella

Colorado Avalanche otti toisen voiton Columbus Blue Jacketsista Tampereella lauantaina.

Artturi Lehkonen ohitti Joonas Korpisalon jo avausminuutilla.

5.11. 20:43 | Päivitetty 5.11. 23:49

Tampere

Colorado nappasi NHL:n Tampereen peleistä mukaansa täydet neljä runkosarjapistettä. Lauantaina pelatussa toisessa pelissä Columbuksesta ei ollut haastamaan hallitsevaa Stanley cup –voittajaa vaan Colorado voitti ottelun selvin numeroin

Colorado ratkaisi pelin toisen erän alussa, kun se latoi kolme osumaa ennen kuin erää oli pelattu viittä minuuttia. Tilanne oli 4–1 eikä tiukkaa taistelua pisteistä enää nähty. Lopulta Colorado voitti ottelun 5–1.

Avausmaalinsa Colorado teki jo ensimmäisessä vaihdossa, kun Artturi Lehkonen pääsi laukomaan kiekon vastahyökkäyksestä maaliin Nathan MacKinnonin syötöstä.

“Onhan se aina kivaa tehdä maali. Tärkeämpää, että saatiin kaksi pistettä. Tietenkin se on turhauttanut, että ei ole tullut maaleja”, Lehkonen sanoi.

Maali oli Lehkoselle kauden kolmas. Kaksi ensimmäistä syntyivät kauden avauspelissä 12. lokakuuta, joten taukoa ehti jo tulla.

Jos ensimmäisenä Tampereen iltana sankariksi nousi Mikko Rantanen, tällä kertaa oli Coloradon kanadalaispelaajien vuoro. Ykkössentteri Nathan MacKinnon ja ykköspuolustaja Cale Makar viettivät molemmat kolmen syöttöpisteen iltaa.

Perjantaina katsomo huusi Rantasen nimeä, lauantai-illan huumassakin suomalaisen kiekkoilijan nimi raikui areenassa. Kunnia ei mennyt kentällä olleille. Sen sai Esa Tikkanen sen jälkeen, kun hänet oli esitelty videotaululla.

Columbuksen tilanne sarjassa on käynyt tukalaksi, kun voittoja on kasassa vasta kolme. Lauantaina Colorado osoitti, miten pitkä matka joukkueella on sarjan parhaiden tasolle. Pudotuspelipaikka näyttää jo tässä vaiheessa kaukaiselta haaveelta. Patrik Laine jäi lauantain peleissä ilman tehoja eikä hyökkääjä päässyt hyville laukaisupaikoille Coloradon tiiviin puolustuksen läpi.

“Me paransimme paljon. Aamulla oli palaveri. Puhuimme kamppailupelaamisesta ja puolustamisesta. Ne eivät olleet ensimmäisessä pelissä sellaisella tasolla kuin pitää, jos haluaa voittaa”, Rantanen sanoi joukkueen läpikäymistä teemoista.

Rantanen kiisti silti, että Columbus olisi ollut lauantaina poikkeuksellisen huono vastustaja.

“Ei tässä sarjassa huonoja joukkueita ole, mutta huonoja iltoja tulee välillä. Niitä tulee meillekin joskus. Jos kiekko ei pompi ja toisella on hyvä ilta, se voi näyttää tuolta”, Rantanen sanoi.

Colorado oli ennen Tamperettakin vieraskiertueella. Nyt joukkue pääsee palamaan kotiinsa onnistuneen reissun jälkeen. Rantanen uskoi, että matka tiivisti joukkuetta.

“Oli jätkiä, joita ei ennen reissua tuntenut kovin hyvin, mutta tämän reissun jälkeen varmasti tuntee”, Rantanen sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat