Tšekkiläinen entinen mäkihyppääjä kateissa – poliisi etsinyt jo yli kuukauden

Antonin Hajekin, 35, pelätään kadonneen Malesiassa.

6.11. 14:29

Mäkihypyn maailmancupissa yli vuosikymmenen hypännyt ja parhaimmillaan maailman kärkeä kolkutellut tšekkiläinen mäkihyppääjä Antonin Hajek on ollut kateissa jo yli kuukauden, kertoo tšekkiläinen Blesk-lehti.

Vuonna 2015 uransa lopettaneen Hajekin pelätään kadonneen Malesiassa, ja hänen perheensä otti poliisiin yhteyttä jo lokakuun alussa.

”Kadonneen henkilön etsintä on meneillään. Saimme ilmoituksen kadonneesta hänen perheeltään. Otamme vastaan vihjeitä, jotka johtaisivat hänen löytymiseensä”, poliisin tiedottaja Adela Fialova kertoi Blesk-lehdelle.

Hajekin, 35, arvellaan olleen viimeksi Malesiassa, ja huhut pyörivät hänen kuolemastaan. Tšekin ulkoministeriö ei ota kantaa Hajekin kohtaloon.

”Suurlähetystömme Kuala Lumpurissa selvittää malesialaissaari Langkawilla kadonneen Tšekin kansalaisen tapausta. Tutkimus on meneillään, joten emme kerro asiasta enempää”, ministeriöstä kerrotaan.

Hajek kilpaili maailmancupissa vuosina 2004–15 ja oli parhaimmillaan osakilpailuissa neljäs.

Hän hyppäsi Vancouverin 2010 ja Sotšin 2014 olympialaisissa ja sijoittui Vancouverin suurmäessä seitsemänneksi. Vuonna 2010 hän hyppäsi Planican lentomäessä 236 metriä, joka oli tuohon aikaan kaikkien aikojen kolmanneksi pisin hyppy.

Kansainvälisen hiihto- ja lumilautailuliiton FIS:n tilastoista Hajeki viimeiset tulokset ovat syyskesältä vuonna 2015

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat