Valmentaja kehui Markkasen suoritusta super­tähteä vastaan

Lauri Markkanen on jälleen isossa roolissa, kun Utah Jazz jatkoi voittokulkuaan NBA:ssa.

Paul George ja Lauri Markkanen ottivat yhteen sunnuntaina Los Angelesissa.

7.11. 8:40

Utah Jazz otti jo NBA-kauden kahdeksannen voittonsa 11 ottelussa, kun se kaatoi vieraskentällä Los Angeles Clippersin lukemin 110–102, ja Lauri Markkanen oli jälleen isossa roolissa.

Jazz kaatoi edellisessä vierasottelussa Los Angeles Lakersin pistein 130–116, joten nyt molemmat kaupungin joukkueet menivät nurin peräkkäisissä vieraspeleissä ensimmäisen kerran sitten vuoden 1990.

Markkanen heitti Clippersiä vastaan 18 pistettä, otti yhdeksän levypalloa ja torjui vastustajan heiton kerran. Hän pääsi mittaamaan osaamistaan Clippersin supertähteä Paul Georgea vastaan ja sai otteistaan kehut jazzin päävalmentajalta Will Hardylta.

”Lauri teki loistavaa työtä pakottaen Paul Georgen tekemään kunnolla hommia. Ei vain pallon kanssa vaan myös saadakseen pallon. Puolustuksemme lähti Laurista Paul Georgen vartijana”, Hardy kommentoi ottelun jälkeen.

Clippers-tähti heitti Markkasen vartioinnista huolimatta 34 pistettä, mutta ratkaisuhetkillä miehelle tilastoitiin vain ohiheittoja, virheitä ja muutama levypallo. Viimeisellä neljänneksellä George heitti vain neljä pistettä, kaikki vapaaheittoviivalta.

Clippers yritti pitää Markkasen mahdollisimman paljon irti pallosta, ja suomalaistähti heittikin ottelussa ”vain” 18 pistettä. Samalla joukkueen muille pelaajille avautui enemmän tilaa, ja lopulta Jazzin materiaalin leveys toi voiton.

Ja sai Markkanen pisteitä tehtyä Georgeakin vastaan, kuten alla olevasta Twiitistä näkyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat