Video näyttää Utahin menestyksen syyn ja Markkasen johtajan roolin

Lauri Markkanen on ollut Utah Jazzin paras pelaaja alkukauden hurmoksessa.

Lauri Markkanen ja Paul George muodostivat tiukan taisteluparin sunnuntain ottelussa.

7.11. 11:32 | Päivitetty 7.11. 12:21

Utah Jazz on ollut alkukauden suuryllättäjä koripallosarja NBA:ssa, ja Lauri Markkanen on ollut joukkueen paras pelaaja.

Jazz on voittanut kahdeksan 11 ottelusta, mikä oikeuttaa läntisen konferenssin kakkossijaan ja neljänteen tilaan koko NBA:ssa. Tähtipelaajansa myyneen joukkueen odotettiin ennen kauden alkua kuuluvan sarjan heikompaan neljännekseen, mutta alkukauden otteilla pudotuspelipaikka on täysin realistinen tavoite.

Markkanen on heittänyt ottelua kohti keskimäärin 21,9 pistettä ja ottanut 9,4 levypalloa. Lukemat ovat Jazzin parhaat. Torjunnoissa Markkanen on toisena 0,9 keskiarvollaan edellä Walker Kessler (1,5).

Markkanen on joukkueen peliaikakuningas, ja Clippersiä vastaan hän pelasi tuttuun tapaan yli 33 minuuttia.

Jazzin alkukauden menestyksen salaisuudesta saa hyvän vihjeen, kun katsoo NBA:n pistetilastoa. Markkasen löytääkseen joutuu kelaamaan riville 30 asti. Tämä kertoo siitä, että joukkueessa ei ole NBA:n mittapuulla supertähteä.

Jazz onkin luottanut vahvaan joukkuepeliin, jossa omia pisteitä ei tuijoteta yhtä tiukasti kuin monessa muussa joukkueessa.

Markkanen on tästä mainio esimerkki. Hänen ei tarvitse vaatia palloa jatkuvasti tai etsiä toistuvasti vaikeita ratkaisuja, koska hän tietää, että palloa pelataan hänellekin, kun paikka siihen on.

Markkasen epäitsekkyydestä ja johtajan roolista joukkueessa viestii myös hänen pelinohjaamisensa, josta saatiin yksi näyte Clippers-ottelun ratkaisuhetkillä.

Kelly Olynykilla oli pallo korin tuntumassa, ja Markkanen odotti kolmen pisteen viivan takana. Sen sijaan, että olisi lähtenyt leikkaamaan korille ahtaaseen tilaan, hän viittilöi vapaaksi jääneen Malik Beasleyn suuntaan.

Olynyk otti vinkistä vaarin ja syötti Beasleylle, joka upotti kolmosen ja vei Utahin 101–96-johtoon. Utah voitti lopulta 110–102.

Paul George heitti Clippersille 34 pistettä, joista viimeisellä neljänneksellä vain neljä, ja joukkue hyytyi. Kun Clippers otti Markkasen tarkasti, löytyi joukkueesta muita ratkaisijoita ja voittotahti jatkui.

Lue lisää: Lauri Markkanen heitti täydellisen puoliajan – Utahille taas voitto

Lue lisää: Valmentaja kehui Markkasen suoritusta super­tähteä vastaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat