NHL-joukkue Boston Bruins perui koulu­kiusaajan sopimuksen

Mitchell Millerin sopimus aiheutti vastalauseen Bostonin pelaajissa.

Bostonin kapteeni Patrice Bergeron oli Millerin sopimusta vastaan. ”Sitä, mitä hän teki, ei voi hyväksyä. Meillä on joukkueessa korkeampi vaatimustaso”, Bergeron sanoi.

7.11. 11:31

Jääkiekon NHL:ssä pelaava Boston Bruins on päättänyt Mitchell Millerin sopimuksen. Bruins teki sopimuksen Millerin kanssa viime viikolla, mikä herätti runsaasti kritiikkiä ja ihmettelyä. Syy löytyy Millerin menneisyydestä.

Miller, 20, nimittäin kiusasi nuorempana yhdessä erään kaverinsa kanssa rasistisesti tummaihoista ja lukuvaikeuksista kärsinyttä luokkatoveriaan.

Kiusatun äidin mukaan kiusaaminen jatkui pitkään ja sisälsi muun muassa pisoaarissa uitettujen makeisten syöttämistä.

NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi asiaa NHL-pelien yhteydessä Tampereella lauantaina. Hän sanoi, ettei Boston ollut yhteydessä liigaan ennen tulokassopimuksen tekemistä.

”Hän ei tule NHL:ään eikä ole kelvollinen tulemaan. En pysty sanomaan, onko hän joskus kelvollinen”, Bettman totesi.

Nyt Bruins on tullut samaan tulokseen.

”Boston Bruins on päättänyt jatkaa eri suuntiin Mitchell Millerin kanssa”, Bruinsin puheenjohtaja Cam Neely toteaa seuran verkkosivuilla.

Neelyn mukaan Bruins perehtyi Millerin tapaukseen huolellisesti ennen tulokassopimuksen tarjoamista. Neelyn mukaan seurassa oltiin siinä käsityksessä, että Miller oli parantanut tapansa ja sitoutunut kehittymään ihmisenä.

”Uusien tietojen valossa uskomme, että on paras perua Millerille annettu mahdollisuus”, Neely toteaa, muttei täsmennä, mihin tietoihin viittaa.

Hän muistuttaa, että nuoruuden teoilla voi olla yllättävän kauaskantoisia seurauksia.

”Uskon, että tästä voi moni nuori ottaa opikseen. Olkaa varovaisia muita käytöksenne ja muita loukkaavan ryhmäajattelun kanssa. Seuraukset voivat olla elämän mittaisia.”

Ennen Bruinsin päätöstä useat seuran pelaajat ilmaisivat vastalauseensa Millerin hankkimisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat