Iran voitti Brasilian unelma­laukauksella, poliittinen tuuletus nousi puheen­aiheeksi

Iran kaatoi Brasilian arvostetun rantajalkapallo­turnauksen finaalissa.

7.11. 14:05 | Päivitetty 7.11. 14:14

Iran kaatoi Brasilian rantajalkapallon arvostetun turnauksen loppuottelussa sunnuntaina, mutta ottelun jälkeen suurimmaksi puheenaiheeksi nousi voittomaalin tekijän tuuletus.

Iran oli Intercontinental Beach Soccer Cup -turnauksen finaalissa parempi lukemin 2–1, ja molemmat maalit olivat todellisia taidonnäytteitä.

Mohammad Ahmadzadeh laukoi ensimmäisen taidokkaalla saksipotkulla, ja Saeid Piramoun pamautti hirmutykin aivan maalin yläkulmaan.

Catarino kavensi rangaistuspotkusta, mutta Iran vei MM-kisojen jälkeen arvostetuimman turnauksen voiton.

Voittomaaliksi jääneen 2–0-osuman tekijä Piramoun juhli maaliaan näyttelemällä hiustenleikkausta. Hän esitti nostavansa pitkät hiukset ilmaan ja leikkasi ne sitten poikki.

Hiusten leikkaamisesta on tullut symboli, jolla halutaan osoittaa solidaarisuutta Mahsa Aminin kuolemasta alkaneille mielenosoituksille.

22-vuotias Amini kuoli syyskuussa sen jälkeen, kun hän joutui Iranin siveyspoliisin kiinni ottamaksi. Syynä oli väärin puettu hijab. Hänen kuolemansa jälkeen Iranissa on nähty mittavia mielenosoituksia, jotka on tukahdutettu verisesti.

Iranin rantajalkapallojoukkue osoitti turnauksessa muutenkin mieltään, kertoo uutistoimisto AFP. Joukkue ei laulanut maan kansallislaulua ennen välierää eikä juhlinut saatuaan voittopokaalin sunnuntaina.

Piramounin tuuletus sai osakseen ylistystä, mutta se voi aiheuttaa pelaajalle myös sanktioita.

Entiset Iranin jalkapallomaajoukkueen pelaajat Mehrdad Pooladi ja Ali Karimi ylistivät Piramounia tämän teosta, mutta maan jalkapalloliitto oli eri linjoilla.

Liitto ilmoitti, että se ryhtyy kurinpitotoimiin kaikkia niitä vastaan, jotka sotkevat politiikan urheiluun. Liitto ei kuitenkaan nimennyt Piramounia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat