Lauri Markkanen selätti ongelmansa, Utah murskasi Lakersin

Markkanen heitti hyvällä onnistumisprosentilla 23 pistettä Utahin jatkaessa voittoputkeaan.

Lauri Markkanen oli hyvässä heittovireessä Los Angeles Lakersia vastaan, tässä taisteluparina Austin Reaves.

8.11. 7:29 | Päivitetty 8.11. 8:53

Utah Jazzin ja Lauri Markkasen huima alkukausi NBA:ssa sai jatkoa tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun joukkue murskasi Los Angeles Lakersin lukemin 139–116 (76–71). Markkanen heitti ottelussa 23 pistettä ja oli joukkueensa paras pistemies.

Lakers pelasi Utahissa ilman suurinta tähteään LeBron Jamesia, joka kärsii nilkkavammasta. Joukkueen paras pistemies oli Anthony Davis, joka heitti 29 pistettä.

Utahin pistemäärä on sen tämän kauden paras noteeraus ja jäi vain neljä pistettä NBA:n tämän kauden piste-ennätyksestä. Sitä pitää hallussaan Toronto Raptors, joka koulutti San Antonio Spursia 3. marraskuuta lukemin 143–100.

Utah on nyt voittanut peräti yhdeksän 12 ottelustaan, kun ennen kautta joukkueen arvioitiin jäävän kauas kärkikahinoista ja ulos pudotuspeleistä. Lakers-voitto nosti joukkueen NBA:n läntisen konferenssin kärkeen.

Markkanen näytti Lakersia vastaan, että aikaisempien kausien ongelmakin näyttää olevan selvitetty. Aiempina kausina Markkasen heittotarkkuus on laskenut huomattavasti ilman lepopäivää pelatuissa otteluissa.

Ilman yhtään lepopäivää pelatuissa otteluissa pelitilanteiden heittotarkkuus koko NBA-uran ajalta on 40,8, yhdellä lepopäivällä 44,8 ja vähintään kolmella lepopäivällä 47,6.

Utah voitti päivää aiemmin Los Angeles Clippersin Markkasen heittäessä 18 pistettä. Ottelun rasitus ei näkynyt Markkasen heittotarkkuudessa maanantain kierroksella.

Lakersia vastaan Markkasen pelitilanneheitot upposivat 10/15, joista kolmoset 1/4. Lisäksi kolmesta vapaaheitosta sisään meni kaksi. Pelitilanneheittojen tarkkuus oli siis 66,7 prosenttia, samoin vapaaheittojen.

Markkaselle kirjattiin 23 pisteen lisäksi kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja yksi torjunta.

Utah hallitsi Lakers-ottelua toisella puoliajalla niin selvästi, että kokoonpanoa voitiin peluuttaa hyvin tasaisesti ja antaa avainpelaajille lepoa. Markkasellekin kertyi lopulta peliaikaa vain 27.44 minuuttia, kun normaalisti hän on saanut vastuuta selvästi yli 30 minuuttia ottelua kohti.

Yhteensä peräti seitsemän Jazz-pelaaja ylsi vähintään kymmeneen pisteeseen.

Oikaisu kello 8.02: Markkasen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti oli 66,7, ei 57,9.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat