Paikoista Suomen koripallon MM-joukkueessa taistellaan jo

Perttu Blomgren ja Alex Murphy ovat kumpikin aiemmin karsiutuneet kalkkiviivoilla arvokisoista ja haluavat nyt MM-kisoihin.

Perttu Blomgren haluaa kamppailla loppuun asti pääsystä Suomen koripallon MM-ryhmään.

8.11. 16:42

Koripalloilun MM-karsinnat jatkuvat perjantaina Saksaa ja maanantaina Viroa vastaan, vaikka Suomi on jo varmistanut paikan ensi vuoden kisoihin.

Maajoukkueen sisällä taistelu MM-kisapaikoista sen sijaan on kiihtymässä. Kun maajoukkue harjoitteli tiistaina Helsingissä, juoksi parketilla kaksi pelaajaa, jotka ovat jo kerran pudonneet aivan viime metreillä arvokisajoukkueesta.

Alex Murphy, 29, oli lähellä paikkaa EM-kisajoukkueessa 2017, mutta kärsi juuri kisojen edellä jalkavammasta ja putosi joukkueesta.

Perttu Blomgren, 21, oli viime kesänä maajoukkueen kesäleirityksen myönteinen yllättäjä. Hän pääsi syyskuisten EM-kisojen yhteydessä osallistumaan yhteen harjoitukseen, kun Suomen joukkue tarvitsi loukkaantumisen vuoksi täydennysmiehen.

Blomgren kertoi tavoitteekseen päästä ensin pelaamaan tulevissa MM-karsintapeleissä ja sitten ensi vuoden MM-kisoissa. Maajoukkueessa Blomgren pelaa kumpaakin takamiehen paikkaa.

Korisliigan Salon Vilpas Vikingsissa hän on tällä kaudella päässyt tekemään aiempaa enemmän pallollisia ratkaisuja.

Japanin liigan Sapporossa pelaava Alex Murphy oli matkannut maajoukkuepelaajista pisimmän matkan Helsinkiin.

Murphy teki miesten maajoukkuedebyyttinsä kesällä 2017, mutta viime kesänä hän ei osallistunut EM-kisoja edeltäneeseen leiritykseen.

Murphy kertoi seuranneensa Suomen MM-karsintapelejä elokuussa ja puolivälieriin asti jatkuneita EM-kisoja syyskuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat