Gerard Piqué päätti Barcelona-uransa ulosajoon, vaikka ei edes pelannut

Katalonialaisseura nousi voittoon vajaalukuisenakin.

Gerard Piqué oli tiistai-iltana vaihtopelaajana, mutta ensimmäisen puoliajan jälkeen hän joutui katsomon puolelle.

9.11. 8:03

Espanjan liigan FC Barcelonan puolustajan Gerard Piquén uran viimeinen ottelu päättyi ulosajoon ensimmäisen puoliajan jälkeen pukukoppikäytävällä tiistai-iltana, kertoo uutistoimisto AFP.

Pique, 35, oli nimetty vaihtopelaajaksi vierasottelussa Osasunaa vastaan. Hän ei pelannut, mutta taukovihellyksen jälkeen Piqué meni protestoimaan ottelun ero­tuomarille Jesus Gil Manzanolle kiistanalaisia päätöksiä. Piqué jatkoi arvosteluaan vielä pukukoppikäytävällä, joten erotuomari nosti hänelle punaisen kortin.

Espanjalaismedian mukaan Piqué oli sanonut erotuomarille: ”Tiedätkö, kenet ajoit ulos?”

Ulosajo oli Piquélle uran yhdestoista. Sillä hän sivuaa Barcelonan seuraennätystä Hristo Stoitškovin kanssa.

Barcelonan päävalmentaja Xavi Hernandez kertoi ottelun jälkeen, että hän olisi ottanut Piquén kentälle toisella puoliajalla.

Myös ottelun aikana FC Barcelonan pelaaja ajettiin ulos kentältä. Joukkueen tähtihyökkääjä Robert Lewandowski katseli toista keltaista korttia jo puolen tunnin pelin jälkeen.

Barcelona kuitenkin nousi toisella puoliajalla 0–1-tappioasemasta 2–1-voittoon Pedrin ja Raphinhan maaleilla, vaikka pelasikin kymmenellä pelaajalla. Piquén ulosajo ei vähentänyt kenttäpelaajien määrää.

Barcelona johtaa nyt Espanjan liigaa viiden pisteen erolla Real Madridiin, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Piqué on voitti Espanjan maajoukkueessa maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden. Barcelonassa hän voitti kolme kertaa ja Manchester Unitedissa kerran Mestarien liigan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat