Golfpiste: Muurahaiseen osuvaa puttia ei saa enää uusia

Golfpiste listaa kaikkiaan kymmenen sääntöuudistusta, jotka tulevat voimaan ensi vuoden alussa.

Vielä vajaan parin kuukauden ajan puttaamisen saa uusia, jos pallo osuu eläimeen.

9.11. 13:40

Golfin säännöt uudistuvat ensi vuoden alussa. Liittotuomari Arto Teittinen listaa Golfpisteessä kymmenen uudistuvaa sääntökohtaa.

Yksi muutos on se, että viheriöltä lyötyä puttia ei saa enää uusia, vaikka se osuisi eläimeen, ”irralliseen haittatekijään”.

Golfpiste listaa tällaisiksi eläimiksi muun muassa muurahaiset, madot ja hyönteiset. Uusinta ei myöskään enää käy, jos pallo osuu pelaajaan itseensä tai lyönnissä käytettyyn mailaan.

Muita sääntöuudistuksia ovat: Pelaajan ei tarvitse merkitä tasoitustaan tuloskorttiin, tuomarin tekemät jäljet saa korjata, linjassa taaksepäin vapauduttaessa pallo voi pudotettaessa vieriä myös lähemmäs reikää, pallon vaihtamisesta, silloin, kun se ei ole sallittua, seuraa vain yhden lyönnin rangaistus, lisärangaistusta ei seuraa pallon vieriessä estealueelta vapautumisen jälkeen uudelleen esteeseen, pelilinjaa määrittävän merkin käyttö kielletään kokonaan, pelitilanteessa rikkoutuneen mailan saa vaihtaa, kun pelaajan on aloittanut lyöntiasennon ottamisen lyöntiä varten ja pelaajan caddie tai pelipartneri eivät enää saa seistä tarkoituksellisesti pelilinjan jatkeella tai sen läheisyydessä.

Lisäksi toimintarajoitteisille pelaajille on muokattu uudet golfsäännöt. Golfpisteen mukaan tällaisia ovat esimerkiksi pelaajan avustajalle sallitut toimenpiteet ja lievennykset joihinkin sääntörikkeisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat