Putinia tukeva venäläis­hiihtäjä julkaisi kuvan, joka paljastaa surkeat palkinto­rahat

Veronika Stepanova piikittelee länsimaita ja tukee Vladimir Putinia.

Veronika Stepanovasta tuli historian nuorin maastohiihdon olympiavoittaja Pekingissä 4x5 kilometrin viestissä.

9.11. 18:48

Venäläishiihtäjä Veronika Stepanova on ollut presidentti Vladimir Putinin äänekkäimpiä tukijoita Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan aikana.

Stepanova on piikitellyt länsimaita ja vihjaillut muiden venäläishiihtäjien tapaan, ettei kansainvälinen kilpailukielto vaivaa juurikaan. Venäjä on suljettu lähes kaikesta kansainvälisestä urheilutoiminnasta hyökkäyssodan aloittamisen vuoksi.

Tiistaina Stepanova julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän seisoo palkintopallilla kansallisen hiihtokilpailun jälkeen.

”Mietin, mihin minun pitäisi sijoittaa palkintorahani”, Stepanova kirjoitti kuvan yhteyteen.

Lisäksi hän piikitteli länsimaita talousasioilla kerraten, että Marc Zuckerbergin, Jeff Bezosin ja Elon Muskin omaisuuden arvo on pienentynyt, mutta Kiinan rikkaimman miehen Zhong Shansanin noussut merkittävästi.

Stepanova unohti ilmeisesti, että varakkaimpien kiinalaisten omaisuus on huvennut vuodessa nopeammin kuin yli 20 vuoteen. Hiihtäjä ei myöskään ottanut menestysesimerkkiä Venäjältä, ja osasyy löytyy hänen palkintopallilla pitämästään palkintošekistä.

Se kertoo hopeasijan arvoksi 10 000 ruplaa, eli noin 162 euroa. Maailmancupissa palkintosummat ovat eri luokkaa. Venäläisurheilijat kahmivat viime kaudella palkintorahaa yhteensä noin 382 800 euroa, josta miesten osuus oli noin 226 700 ja naisten 156 100 euroa.

Venäjän talous on pahoissa ongelmissa sodan ja pakotteiden vuoksi, joten suurta kasvua palkintorahoihin tuskin kannattaa odottaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat