Salibandyliiga ottaa mallia NHL:stä – lanseeraa oman varaus­tilaisuuden

Salibandyn F-liiga järjestää ensi keväänä sarjan ensimmäisen varaustilaisuuden, jossa seurat voivat varata ulkomaisia nuoria pelaajia. Tavoitteena on saada kansainvälisiä lupauksia Suomeen.

Latvialainen Morics Krumins on pelannut Nokian Krp:ssä jo vuodesta 2014. ”Suomi ja F-liiga ovat loistavia paikkoja kehittää itseään pelaajana”, hän sanoo.

10.11. 16:00

Salibandyliiga pitää ensi keväänä ensimmäistä kertaa varaustilaisuuden, jossa sen seurat voivat nimetä nuoria alle 23-vuotiaita ulkomaalaisia pelaajia.

Uudella järjestelmällä F-liigaa tavoittelee lupaavia pelaajia Suomeen sekä kaupallista ja kansainvälistä kasvua.

”Seurat ovat olleet tästä uudistuksesta innoissaan”, kertoo F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen tiedotteessa.

”Haluamme tarjota lahjakkaille ulkomaisille talenteille mahdollisuutta tulla kehittymään maailman parhaan salibandyvalmennuksen piiriin ja kansainvälistämään F-liigaa. Luomme edellytyksiä siihen, että F-liiga olisi tulevaisuudessa sarja, johon halutaan tulla pelaamaan ja tulla noteeratuksi.”

Nurminen huomauttaa, että pelaamisen lisäksi ulkomaisilla salibandylupauksilla on harjoittelun ja pelaamisen lisäksi mahdollisuus opiskella Suomessa laadukkaissa puitteissa ilmaiseksi.

Floorball Talent Hunt -nimeä kantava järjestelmä otetaan käyttöön miesten F-liigassa kaudella 2023–24. Naisten sarjassa se lanseerataan vuotta myöhemmin.

F-liigan varaustilaisuus muistuttaa jääkiekon NHL- ja koripallon NBA-liigoja, joskin varauksia voi tehdä vain ulkomaalaispelaajiin.

Varaustilaisuudessa on kolme kierrosta. Jokainen seura nimeää vuorollaan kolme ulkomaalaispelaajaa.

Valintajärjestys määräytyy sarjataulukon mukaisesti käänteisessä järjestyksessä eli ensimmäinen kierros päättyy tuoreen Suomen mestarin valintaan.

Valitun pelaajan tulee olla täysi-ikäinen. Jokainen seura on sitoutunut olemaan yhteydessä nimeämiinsä pelaajiin ja viestimään valinnoistaan ulospäin.

Varaamiseen jälkeen seura voi aloittaa neuvottelut pelaajan kanssa, mikäli tämä on kiinnostunut pelaamaan Suomessa.

F-liiga tavoittelee kansainvälistämisellä myös kaupallista kasvua.

”On oletettavaa, että eri maiden salibandyfanit kiinnostuvat seuraamaan suomalaista F-liigaa entistä enemmän, kun pelaajien joukossa on lahjakkuuksia useista eri maista. Rakensimme oman suoratoistopalvelu -alustan, F-liigaTV:n, jonka avulla voi jo nyt seurata F-liigan otteluita livenä mistä päin maailmaa tahansa”, Nurminen sanoo.

Seinäjoen Peliveljien manageri Tommy Koponen uskoo, että varausjärjestelmä tuo Suomeen lupaavia pelaajia ja auttaa myös pienempiä salibandymaita kehittymään.

”Meillä on jo tovin ollut myös unelma, että SPV:ssä pelaa ulkomaalainen huippunimi”, Koponen kommentoi tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat