Jasmi Joensuu näki Oloksen loppusuoralla punaista ja luuli sitä maaliviivaksi

Jasmi Joensuu sijoittui toiseksi Tykkikisojen sprintissä. Ville Ahonen jätti taakseen kovia norjalaisia.

Jasmi Joensuu tuuletti viime viikon lauantaina Suomen cupin sprintin (v) voittoa Vuokatissa.

11.11. 14:25

Suomen maajoukkuehiihtäjä Jasmi Joensuu oli avauspäivän parhaiten onnistunut suomalaishiihtäjä kansainvälisissä Tykkikisoissa Muonion Oloksella. Joensuu sijoittui sprintissä toiseksi ja oli tyytyväinen perjantain suoritukseensa viimeistä kymmentä metriä lukuun ottamatta.

Norjan Anna Svendsen puristi perinteisellä voittoon vain 0,02 sekunnin erolla Joensuuhun.

”Yritin hiihtää kovaa ja onnistuinkin”, Joensuu kertoi kisajärjestäjien nettiradiolähetyksessä.

”Loppu ei onnistunut. Kymmenen metriä ennen (maalia) oli punainen viiva. Luulin, että se oli maali. Siinä meni tasapaino täysin, mutta muuten hyvä päivä. Seuraava sprintti on Rukalla”, hän viittasi kahden viikon päästä alkavaan maailmancupiin.

Saksan Pia Fink oli kolmas ja jäi kärkikaksikosta reilun sekunnin. Aika-ajossa Saksan Victoria Carl ja Fink olivat nopeimmat ennen Joensuuta.

Carl hiihti helmikuussa Saksan 4x5 kilometrin viestijoukkueessa Pekingissä ja saavutti olympiahopeaa. Oloksella hän jäi neljänneksi.

Kolmenkymmenen kilpailijan erävaiheeseen pääsi kaikkiaan yhdeksän suomalaista, joista vain Joensuu eteni finaaliin. Välierissä hiihti suomalaisista myös Anni Kainulainen.

Norjan entisen hiihtokuninkaan Petter Northugin pikkuveli Even Northug osoitti nousukuntoaan ja voitti miesten sprintin.

Maanmies Sindre Bjørnestad Skar oli toinen ja Suomen Ville Ahonen kolmas. Suomalaisista myös Lauri Vuorinen ylsi finaaliin, mutta jäi kärkikuusikon viimeiseksi.

Suomen maajoukkueryhmän tulokas Ahonen jätti taakseen kaksi Norjan meritoitunutta maajoukkuemiestä, Pål Golbergin ja Håvard Solås Taugbølin.

”Tänään oli eka hyvä päivä Senalesin leirin jälkeen. Hyvä, että kerkesi tänne”, Ahonen sanoi nettiradiolähetyksessä.

Lauantaina Oloksella hiihdetään miesten ja naisten kymmenen kilometrin perinteisen kilpailut, joissa mukana ovat esimerkiksi Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Sunnuntaina ohjelmassa on 15 kilometrin vapaan kilpailut.

Lue lisää: Iivo Niskanen saa maailman­luokan vastusta yllättävältä suunnalta

Muonio:

FIS-kilpailujen perinteisen sprintin tuloksia:

Miehet: 1) Even Northug Norja 3.23,08, 2) Sindre Björnestad Skar Norja jäljessä 0,15 sekuntia, 3) Ville Ahonen Suomi –2,40, 4) Håvard Solås Taugböl Norja –3,00, 5) Pål Golberg Norja –3,19, 6) Lauri Vuorinen Suomi –6,78.

Naiset: 1) Anna Svendsen Norja 3.54,63, 2) Jasmi Joensuu Suomi –0,02, 3) Pia Fink Saksa –1,08, 4) Victoria Carl Saksa –1,54, 5) Coletta Rydzek Saksa –4,32, 6) Lisa Lohmann Saksa –10,09.

Lauantaina miesten ja naisten 10 kilometrin perinteisen kilpailut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat