Jalkapallo­tähtien turkulainen luotto­mies leikkasi Argentiinan avain­pelaajan Lo Celson

Giovani Lo Celso pääsi Turkuun leikkaukseen sen jälkeen, kun kaikki muut vaihtoehdot oli tutkittu.

11.11. 16:28 | Päivitetty 11.11. 23:04

Argentiinan jalkapallomaajoukkueen tähtiin ja valmentajan luottopelaajiin kuuluva Giovani Lo Celso koki lokakuun lopussa valtavan takaiskun, kun hän sai repeämän takareiteensä Espanjan liigan ottelussa.

Espanjalaismedian mukaan Lo Celso tutki kaikki mahdolliset vaihtoehdot, jotta hänen ei tarvitsisi jättää MM-kisoja väliin.

Lopulta edessä oli vääjäämätön päätös. Vamma vaatisi leikkaushoitoa.

Torstaina 10. marraskuuta kansainvälisten jalkapallotähtien luottomieheksi noussut ortopedi Lasse Lempainen leikkasi Lo Celson Turun Pihlajalinnassa.

”Leikkaus eteni suunnitellusti ja sujui hyvin. Takareisivamman vuoksi Lo Celso ei pääse edustamaan Argentiinaa jalkapallon MM-kisoissa. Tärkeintä hänelle on nyt keskittyä leikkauksesta toipumiseen ja kuntoutukseen, jotta hän on mahdollisimman pian jälleen pelikuntoinen”, Lempainen sanoi Pihlajalinnan tiedotteessa.

Lo Celso oli Argentiinan avainpelaajia MM-karsinnoissa ja Argentiinan voittaessa Etelä-Amerikan mestaruuden vuonna 2021. Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni on kuvaillut Lo Celsoa ”korvaamattomaksi”.

”On todella harmillista, että loukkaannuin juuri nyt. Jalkapallokentällä loukkaantumiselta ei kuitenkaan aina voi välttyä. Kun jotain sattuu, on todella tärkeää löytää maailman parhaat osaajat. Olen erittäin tyytyväinen, että pääsin Suomeen Lempaisen operoitavaksi ja leikkaus onnistui hyvin”, Lo Celso sanoi tiedotteessa.

Tottenhamin Lo Celso on pelannut tällä kaudella lainalla La Liga -seura Villarrealissa.

Lempainen on aiemmin leikannut muun muassa Italian maajoukkueen Leonardo Spinazzolan ja Ranskan maajoukkueen Ousmane Dembelen.

Oikaisu 11.11. kello 23.03: Poistettu jutusta kuva. Kuvassa ei ollut Villarrealin Giovani Lo Celso vaan Villarrealin Alberto Moreno.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat