Lauri Markkanen tekee kaikkea, ja juuri siksi hänestä on tullut niin hyvä

Vasta sokkisiirto Utah Jazziin on saanut Lauri Markkasesta kuoriutumaan todellisen monitaiturin, kirjoittaa HS:n toimittaja Tommi Hannula.

Washington Wizardsin 221-senttinen Kristaps Porziņģis katseli yläviistoon, kun Utah Jazzin 213-senttinen Lauri Markkanen donkkasi.

13.11. 7:07 | Päivitetty 13.11. 18:29

Washington

Ette nähneet Lauria parhaimmillaan, sanoi valmentajakin.

Toden totta, tappio Washingtonissa varhain sunnuntaina Suomen aikaa jätti vähän pliisun maun sekä Utah Jazzista että Lauri Markkasesta. Mutta se johtui enimmäkseen siitä, miten kovat odotukset NBA-syksyn komeettajoukkue ja sen 25-vuotias suomalaistähti ovat onnistuneet itselleen luomaan.

Voittoputken katkeamisesta ja Markkasen omastakin hapuilusta huolimatta hänen pelissään oli taas jotain hyvin kiehtovaa, erilaista kuin aiempina kausina.

Hän teki kaikkea, kummassakin päässä kenttää. Kun hän ei alkupuoliskolla päässyt korille ja vaikka joukkueen puolustus oli välillä reikäjuustoa, hän teki näyttäviä blokkeja. Kun hyökkäyksessä hetkellisesti kulki, hän esitteli taas heittopelinsä uutta monipuolisuutta ja karkasi jopa kahdesti donkkaamaan.

Ensimmäisessä NBA-joukkueessaan Chicago Bullsissa Markkanen oli ennen kaikkea kolmosviivan pelote, ja sinne hänelle myös palloa haettiin, varsinkin viimeisellä kolmesta Chicagon-kaudestaan. Jo viime kaudella Clevelandissa hänen pelinsä kehittyi kokonaisvaltaisemmaksi osana Cavaliersin poikkeuksellista isoa kolmikkoa.

Clevelandissa kulki hyvin. Silti vasta sokkisiirto Utah Jazziin on saanut Markkasesta kuoriutumaan todellisen monitaiturin.

Kaikki ovat huomanneet, että hänen pistekeskiarvonsa on kirkkaasti NBA-uran paras, nyt 22,3 per peli. Mutta hän myös blokkaa, donkkaa, ottaa levypalloja ja antaa ratkaisusyöttöjä aiempaa enemmän. Ja ennen kaikkea: hän heittää ensi kertaa moneen kauteen enemmän kahden pisteen kuin kolmen pisteen koreja, ja todella hyvällä prosentilla.

Jopa Markkasen mittareilla vaisu suoritus toi Washingtonia vastaan 17 pistettä, melkein kuin vahingossa. Se, että suoritusta saattoi pitää hänen näkökulmastaan pettymyksenä, kertoo paljon hänen uudesta normaalitasostaan.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat