Suomalainen golf­seniorinainen huijasi toistuvasti ja sai kilpailu­kiellon

Suomalaisnainen huijasi toistuvasti senioreiden golfkisoissa, ja myönsi lopulta syyllisyytensä, kun häntä vastaan todistettiin.

Kuvituskuva golfaajan valmistautumisesta lyöntiin.

11.11. 20:24

Suomalainen yli 50-vuotias golfseniori jäi kiinni huijauksista kisoissa ja sai pitkähkön kilpailun- ja edustuskiellon. Asiasta kertoi ensin Golfpiste.com.

Naisen oli havaittu syyllistyneen toistuviin sääntörikkomuksiin Finnish Senior Tourin osakilpailuissa kausilla 2021 ja 2022. Pelaaja oli liikuttanut sääntöjen vastaisesti palloa karheikossa ja hakenut pallolle paremman lyöntipaikan.

Suomen Golfsenioreiden kilpailutoimikunta hylkäsi pelaajan tulokset kahdessa kilpailussa. Toimikunta asetti pelaajalle 14. heinäkuuta 2023 asti kestävän kilpailukiellon SGS:n kilpailuihin, ja lisäksi hänelle annettiin kilpailukielto ensi heinäkuun lopulla kisattavaan Finnish Senior Openiin. Pelaaja sai maajoukkuekiellon, joka ulottuu vuoden 2023 loppuun saakka.

SGS:n puheenjohtaja Jouko Latvakangas kertoo, että tänä syksynä SGS löysi henkilöitä, jotka olivat valmiita todistamaan naista vastaan.

”Pyysimme häntä hyväksymään allekirjoituksella syytöksen, jota häntä vastaan on esitetty. Hän hyväksyi sen”, Latvakangas sanoo.

Pelaaja myönsi, että sääntörikkomuksia oli tapahtunut kilpailuissa, joissa sääntörikkomukset havaittiin tällä kaudella ja aiemmin. Pelaaja on ollut naisten FST-kiertueella kärkipäässä.

”Tämä [huijaus] on aika tavatonta Suomessa. Jos tällaista tapahtuu, on äärimmäisen vaikeata saada pelaajia todistamaan kaveriaan vastaan.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat