Kalle Rovanperä törmäsi kallioon – kisaa tiukasti Heikki Kovalaisen kanssa

Suomalaisen vaikeudet jatkuivat huoltotauon jälkeenkin.

12.11. 10:11

Lauantaiaamu on ollut Japanin MM-rallissa hankala hallitsevalle maailmanmestarille Kalle Rovanperälle. Erikoiskokeella kahdeksan suomalaisella meni mutka pitkäksi ja hän törmäsi kallioon. Suomalaisen Toyotan oikea eturengas puhkesi törmäyksessä, ja se jouduttiin vaihtamaan ennen matkan jatkumista.

”Ajoin hieman pitkäksi yhdessä mutkassa ja rengas puhkesi. Meidän piti vaihtaa rengas kesken erikoiskokeen”, Rovanperä sanoi MM-sarjalle.

Erikoiskokeella yhdeksän Rovanperällä oli jälleen vaikeaa. Suomalainen hävisi pohja-ajan ajaneelle Toyotan Sebastien Ogierille yli 23 sekuntia. Erikoiskokeen maalissa Rovanperä kertoi kolhineensa autoaan jälleen.

”Siellä oli jotain oikealla puolella, jossa meillä oli jo jotain, mutta se ei ollut iso osuma. Minulla ei ole enää vararengasta ja auto ei ole 100-prosenttisessa kunnossa oikealta puolelta. Se ei käänny niin hyvin kuin pitäisi”, Rovanperä myönsi erikoiskokeen maalissa MM-sarjalle.

Rovanperä myöhästyi erikoiskokeen kymmenen lähdöstä rutkasti, sillä suomalainen vaihtoi jo kertaalleen hajonneen renkaan takaisin autoon. Syynä oli se, että Rovanperän piti selviytyä erikoiskokeelta yli 50 kilometrin matka huoltoalueelle eikä siirtymätaipaleella saa ajaa rikkoutuneella renkaalla. Rovanperän autossa oli vain yksi vararengas.

Rovanperä mateli rikkoutuneella renkaalla erikoiskokeen kymmenen maaliin yli minuutin pohja-ajan ajanutta Hyundain Ott Tänakia hitaampana.

”Ei pitäisi olla ongelma [selviytyä huoltoon]. Yritimme päästä sinne ja korjata autoa, että voimme nauttia iltapäivällä vähän enemmän”, Rovanperä kommentoi MM-sarjalle.

Huoltotauon jälkeen Rovanperän vaikeudet jatkuivat. Suomalainen jäi erikoiskokeella 11 pohja-ajan ajaneesta Ogierista 31,6 sekuntia. Rovanperä oli kryptinen erikoiskokeen maalissa MM-sarjan haastattelussa ja totesi kokeilevansa joitain uusia säätöjä autossa.

Rovanperän ongelmat jatkuivat edelleen erikoiskokeella 12. Suomalainen hävisi 16,4 sekuntia pohja-ajan ajaneelle Toyotan Sebastien Ogierille.

Rovanperä kommentoi jälleen kryptisesti autonsa säädöistä MM-sarjalle paljastamatta tarkemmin ongelmiaan. Maailmanmestaruuden jo varmistanut Rovanperä nousi kuitenkin yhden sijan kokonaiskisassa Skodalla kurvailevan Heikki Kovalaisen edelle ja on nyt 11:s.

Hyundain Thierry Neuville johtaa kilpailua lauantain jälkeen. Skodan Emil Lindholm on parhaana suomalaisena seitsemäntenä.

Sunnuntaina ajetaan vielä viisi erikoiskoetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat