Waltteri Merelä sai vakavan viillon ranteeseensa, ja Jalonen toivoo suurta muutosta

Leijonien ja Tšekin kohtaamisen vakavin hetki osui kuutisen minuuttia ennen loppua.

Waltteri Merelä ja Ondrej Beranek kaatuivat toistensa päälle, ja tässä tilanteessa luistin viilsi Merelän ranteeseen.

12.11. 20:06

Turku

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ja monet pelaajat säikähtivät, kun Waltteri Merelä loukkaantui vakavasti Karajala-turnauksen ottelussa Tšekkiä vastaan.

Tšekki voitti ottelun 5–2, mutta tulos jäi sivuseikaksi.

Merelä ja Ondrej Beranek kaatuivat harmittoman näköisesti siniviivan jälkeen, mutta tilanne oli kaikkea muuta kuin harmiton. Beranekin luistin viilsi Merelää ranteeseen. Merelä tarrasi heti ranteeseensa kiinni ja luisteli vaihtoaitioon. Verta alkoi valua valtoimenaan.

”Näytti pahalta. Kyllä toiveissa on, että pelaajien kannattaisi ruveta käyttämään ranne­suojaa. Meidänkin pelaajilla on joillakin rannesuojia”, Jalonen sanoi ja lisäsi, että Merelä pelasi hanskoilla, jotka suojasivat hyvin vähän.

”Nuo eivät ole leikinlaskun asioita. Voi olla hengenlähtö lähellä, kun valtimo menee poikki.”

Jalonen ei vielä ottelun jälkeen tiennyt, saiko Merelä syvän viillon ranteeseensa vai oliko kysymyksessä pintaan osunut viilto.

”Jos ei ole mitään tuossa”, Jalonen näytti rannettaan. ”Se ei ole kovin hyvä asia.”

Noin kymmenen Leijonien pelaajaa käyttää rannesuojia, mutta Jalonen toivoi, että käytäntö leviäisi niin heillä kuin nuorten sarjoissakin.

”Voi olla, että tämän jälkeen vähän useammat käyttävät.”

Edmontonin Evander Kanelle tuli samanlainen vamma tämän kauden ottelussa Tampaa vastaan. Luistin viilsi Kanen ranteeseen.

Luistimen viillot ovat aiheuttaneet vakavia vammoja aikaisemminkin. Floridaa edustaneen Olli Jokisen luistin viilsi Buffalon Richard Zednikin kaulaan vaarallisen haavan helmikuussa 2008.

Tilanne oli hyvin vakava, mutta Zednik onneksi selviytyi. Janne Ojanen sai urallaan rannevamman luistimesta ja joutui pitkälle tauolle.

”Uskon, että tämä herätti monet. Kyllä suosittelen [rannesuojia]. Kun täällä loukkaantuu, saadaan heti oikeanlainen hoito. Tilanne on toinen jossain perämetsässä, jossa lääkäriä ei ole nähtykään, ja verta tulee noin niin kuin tuli.”

Ottelun puiminen jäi sivuseikaksi, mutta Jalonen huomasi yhden selkeän puutteen Leijonien pelissä.

”Maalinteko. Olimme kaksi erää selkeästi parempia kenttäpelissä, mutta ei maalin­teossa. Se oli iso juttu, ja sitten tuli muutamia lapsuksia, joita meille ei ole yleensä tullut.”

”Heillä oli kymmenen paikkaa, ja he tekivät viisi maalia. World class -luokkaa [maailmanluokkaa]”, Jalonen tiivisti.

Leijonat kohtaa Ruotsin sunnuntaina, ja varmuudella ovat sivussa loukkaantuneet Anrei Hakulinen ja Merelä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat