Rokottamaton ruotsalainen ei pääse Yhdysvaltoihin tavoittelemaan historiallista palkintoa

Linn Grantilla olisi paikka LPGA-kiertueen finaaliin, mutta hän ei voi matkustaa Yhdysvaltoihin.

13.11. 12:18

Suomen golfin ykkösnainen Matilda Castren tavoittelee tämän viikon kilpailussa Floridassa nousua 60 parhaan joukkoon LPGA-kiertueen tämän kauden pistelistalla ja sitä kautta paikkaa kiertueen ensi viikolla pelattavaan finaaliin.

Sen sijaan Ruotsin ykköspelaaja Linn Grant olisi oikeutettu kauden aikaisempien tulosten perusteella osallistumaan finaaliin, jossa on jaossa ennätyksellinen seitsemän miljoonan dollarin palkintopotti.

Jo nyt on kuitenkin muun muassa Golfweekin mukaan selvää, että Grantia, 23, ei nähdä tavoittelemassa kahden miljoonan dollarin voittopalkintoa, joka on naisten golfkilpailujen kaikkien aikojen suurin.

Syynä on se, että Grant ei pääse matkustamaan Yhdysvaltoihin, koska hän ei ole ottanut koronarokotetta. Grant ei ole halunnut kertoa julkisesti, miksi hän ei ole ottanut rokotusta.

”Se on asia, jonka haluan pitää perheeni ja tiimini piirissä”, Grant sanoi tiedotteessa.

Grant on menestynyt Yhdysvaltojen ulkopuolella pelatuissa LPGA-kiertueen kilpailuissa niin hyvin, että hän on pistelistalla sijalla 51. Näin hänelle olisi paikka finaaliin.

Kesäkuussa Grant teki historiaa, kun hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka on voittanut miesten Euroopan-kiertueeseen kuuluvan kilpailun.

Tuolloin Grant voitti Ruotsissa peräti yhdeksän lyönnin erolla seuraavaan Scandinavia Mixed  -kilpailun, joka oli naisten ja miesten Euroopan-kiertueitten yhteiskilpailu.

Lisäksi hän on voittanut naisten Euroopan-kiertueella kolme kilpailua ja johtaa kauden pistelistaa. Maailmanlistalla Grant on parhaana ruotsalaisena sijalla 25.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat