Heliövaara ja Glasspool käänsivät trillerin itselleen Torinon ATP-finaaleissa

Suomalais-brittiläinen pari aloitti turnauksen tiukalla voitolla, jossa nähtiin vain yksi syötönmurto.

Lloys Glasspool ja Harri Heliövaara pelaavat ensimmäistä kertaa ATP:n finaaliturnauksessa. Kuva Stockholm Openista.

13.11. 14:20

Nelinpelitähti Harri Heliövaara arveli jokaisen ottelun olevan tiukka tenniksen ATP:n finaaliturnauksessa Torinossa, ja niin kävi avausottelussa.

Heliövaara ja britti Lloyd Glasspool ottivat kutkuttavan jännittävän avausvoiton 7–5, 7–6 (7–3) , kun he kohtasivat parin Jean-Julien Rojer/Marcelo Arevalo.

Toisen erän katkaisupelistä tuli Heliövaaran näytös. Hän otti kaksi suoraa pistettä kämmen- ja rystyvastauksilla. Ottelupallossa Heliövaara löi kaksi terävää lentolyöntiä, johon kamppailu päättyi.

Koska nelinpeli on tiimipeliä, hoiti Glasspool syöttönsä ja omat vastauksensa tyylillä.

Heliövaara teki rohkean ratkaisun ensimmäisen erän tilanteessa 2–2. Arevalolla ja Rojerilla oli murtopallo. Heidän lyömänsä pallo tuli Heliövaaran ulottuville, mutta hän jätti lyömättä.

Kun linjatuomarin ulos-huutoa ei kuulunut, ottivat Arevalo ja Rojer murron. Tulos ei ehtinyt viralliseksi asti, kun Heliövaara haastoi tuomion – ja pallo olikin muutaman sentin ulkona. Syöttövuoro jatkui, ja Heliövaara piti sen.

Lopulta erän ainoa ja voimaan jäänyt syötönmurto tuli 11. pelissä, kun Rojer menetti avauksensa. Heliövaara niittasi erän ratkaisun läpisyötöllä seuraavassa pelissä: 7–5.

Heliövaara ja Glasspool kohtasivat Arevalon ja Rojerin kahdessa ATP 250 -turnauksen loppuottelussa. Suomalais-brittiläinen pari hävisi Dallasissa ja nyt syksyllä Tukholmassa.

Torinossa tuli vähintään hyvitys toisesta finaalitappiosta.

ATP:n finaaliturnaus pelataan lohkokilpailuna. Heliövaaran ja Glasspoolin ottama voitto oli myös iso askel kohti jatkopaikkaa, johon voi riittää kaksi voitettua ottelua kolmesta.

Parin seuraava ottelu on vuorossa tiistaina.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat