Joonas Pylsy kärsii aivoveren­kierron häiriöstä: ”Tässä on eletty painajaista viime päivät”

Suomen salibandymaajoukkueen hyökkääjä Joonas Pylsy kärsii aivoveren­kierron häiriöistä ja on hoidettavana zürichiläisessä sairaalassa.

Joonas Pylsy viime vuoden MM-kisoissa Helsingissä.

13.11. 19:41

Zürich

Suomen miesten salibandyjoukkueen kärkihyökkääjiin kuuluva Joonas Pylsy kärsii aivoverenkierron häiriöstä.

Pylsy oli sivussa Suomen kahdesta ensimmäisestä MM-kisojen alkusarjan ottelusta flunssaoireiden takia.

Kolmannessa ottelussa Pylsy oli nimetty kokoonpanoon, mutta hän joutui jättämään alkulämmittelyn kesken.

Pylsy sai verryttelyn aikana lihaskrampin ja huimauskohtauksen. Hänet toimitettiin Swiss Life-areena ensiapuhuoneeseen ja sieltä ambulanssilla sairaalaan.

Sairaalatutkimuksissa todettiin, että Pylsyllä on aivoverenkierron häiriö. Hän toipuu samassa zürichiläisessä sairaalassa.

”Halusimme tulla asian kanssa lyhyesti ulos. Puhelin on niin täynnä viestejä ja erilaisia spekulaatioita liikkuu. Ennen ulostuloa halusimme odottaa kriittiset päivät toipumisen osalta ja varmistua ettei tule takapakkia”, Pylsy ja hänen vaimonsa Tea kertovat Salibandyliiton tiedotteessa.

”Tässä on eletty painajaista viime päivät. Nyt tila on kuitenkin menossa vakaammaksi. Tulevat kuukaudet keskitymme täysillä kuntoutukseen ja parantumiseen. Toivomme ihmisiltä ymmärrystä ja rauhaa. Tämän jälkeen emme kommentoi asiaa enempää.”

Pylsy lähetti jo lauantaina videotervehdyksen Suomen joukkueen WhatsApp-ryhmään. Vastaanotto oli lämmin.

Pylsylle tehtiin ennen Norja-ottelua sairaalassa laajat testit. Hän sai flunssan osalta terveen paperit ja peliluvan Norja-otteluun paikalliselta olympiatason lääkäriltä.

Pylsyn poissaolo ei siis liity flunssaan.

”Niiltä huhuilta haluamme leikata siivet – se ei liity tapaukseen mitenkään.”

Pylsy on salibandyn kaksinkertainen maailmanmestari ja nelinkertainen Suomen mestari. Hän pelaa Sveitsin liigaa Wiler-Ersigenissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat