Cristiano Ronaldolta suorat sanat pää­valmentajasta: ”Jos et kunnioita minua, en koskaan kunnioita sinua”

Ronaldo kritisoi myös muun muassa entistä joukkuetoveriaan Wayne Rooneya tuoreessa haastattelussa.

Cristiano Ronaldo on jäänyt sivuosan esittäjän rooliin tällä kaudella Manchester Unitedissa.

14.11. 8:30

Jalkapallotähti Cristiano Ronaldo on tällä kaudella ollut otsikoissa enemmän kentän ulkopuolisista asioista kuin nurmella nähdyistä uroteoista, ja tuoreessa haastattelussa hän lyttää entisen ja nykyisen valmentajansa lisäksi myös entisen joukkuetoverinsa.

Ronaldo, 37, on jäänyt Manchester Unitedissa varsin vähälle peliajalle, kun päävalmentaja Erik ten Hag ei ole löytänyt joukkueen supertähdelle paikkaa pelaavassa kokoonpanossa.

Kaksikon välit tiedettiin viileiksi, mutta varsin lopulliselta näyttänyt suhteen jäätyminen nähtiin lokakuun lopulla, kun Ronaldo ei suostunut menemään kentälle Tottenham-ottelun viimeisiksi minuuteiksi, vaan lähti stadionilta ennen ottelun päätösvihellystä.

Nyt Ronaldo on puhunut suunsa puhtaaksi brittilehti The Sunin haastattelussa ja kertonut mielipiteensä päävalmentaja ten Hagista, edellisestä luotsista Ralf Rangnickista ja ManU-legensa Wayne Rooneysta.

”En kunnioita häntä, koska hän ei osoita kunnioitusta minua kohtaan. Jos et kunnioita minua, en koskaan kunnioita sinua”, Ronaldo sanoo ten Hagista.

Ronaldo kertoo tuntevansa olonsa petetyksi ja ärsyyntyneeksi siitä, että hänestä on tehty syntipukki seuran ongelmiin.

Hänen suurimpiin kriitikkoihinsa kuuluu entinen joukkuetoveri ja ikätoveri Wayne Rooney, joka nykyään toimii Yhdysvalloissa D.C. Unitedin päävalmentajana.

”En tiedä, miksi hän kritisoi minua niin paljon. Varmaan siksi, että hän lopetti jo uransa ja minä pelaan edelleen korkealla tasolla.”

Ronaldo kritisoi myös seuraa ja sen johtajia, jotka eivät ole saaneet kehitystä aikaiseksi moneen vuoteen. Edellinen päävalmentaja Ragnick saa myös osansa, vaikka perusteet vaikuttavat hieman erikoisilta.

”Jos et ole edes valmentaja, miten voit olla Manchester Unitedin johtaja? En ollut koskaan kuullut hänestä”, Ronaldo toteaa.

Rangnickilla on takanaan pitkä valmennusura, ja hän luotsasi saksalaista RB Leipzigia kaudella 2018–19 ennen ManU-pestin vastaanottamista kesken kauden 2021–22.

Leipzig sijoittui Bundesliigassa kolmanneksi ja selvisi Mestarien liigaan. ManU puolestaan jäi kuudenneksi historiansa alhaisimmalla pistemäärällä, ja Rangnick sai lähteä.

Ronaldon tilanne ManU:ssa on vaikea. ESPN:n tietojen mukaan seura ei ole saanut megatähdestään yhtäkään ostotarjousta Euroopasta, vaikka on tyrkyttänyt häntä muihin seuroihin ilmaiseksi kesästä lähtien.

Ainoa joukkue, joka on osoittanut edes jonkinlaista kiinnostusta Ronaldoa kohtaan, on ollut saudiarabialainen Al-Hilal.

Ronaldon sopimus Unitedin kanssa ulottuu ensi kevääseen. Vaikka hänestä ei tarvitse maksaa siirtokorvausta, hänen viikkopalkkansa on siitä huolimatta noin 570 000 euroa, mikä tuntuu jo itsessään olevan seuroille liian suolainen hinta nykypäivän Ronaldosta.

Lue lisää: Cristiano Ronaldon sisko vertasi veljensä kohtelua Jeesuksen ristiin­naulitsemiseen

Lue lisää: ESPN: Manchester United kauppasi Cristiano Ronaldoa ilmaiseksi – Euroopasta ei yhtään tarjousta

Lue lisää: Ronaldo selitti ala-arvoista käytöstään, asiantuntijat tuomitsivat lausunnon ”täytenä puppuna”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat