Kaisa Mäkäräinen johtaa edelleen suvereenisti aavikkojuoksua

Kaisa Mäkäräinen johtaa selvästi sekä kokonaiskilpailua että naisten sarjaa 100 kilometrin HMDS-aavikkojuoksussa Jordaniassa.

Kaisa Mäkäräinen on ampumahiihtouransa jälkeen harrastanut muun muassa polku- ja vuorijuoksua. Kuva vuodelta 2021.

14.11. 11:31 | Päivitetty 14.11. 20:29

Entinen ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen jatkaa hyvää vauhtia HMDS-aavikkojuoksussa Jordaniassa. Mäkäräinen johtaa kisan 100 kilometrin sarjaa sekä naisissa että miesten ja naisten yhteisessä kokonaiskisassa.

Avausosuuden sunnuntaina voittanut Mäkäräinen käytti maanantain toiseen osuuteen aikaa 4:29.52. Kokonaistilanteessa hän on yli 52 minuuttia Ranskan Jean Mark Sutyn edellä.

Naisten sarjassa Clara Langris on jäänyt Mäkäräisestä yli tunnin. Mäkäräisen yhteisaika kahden osuuden jälkeen on 7:51.06.

Aiemmin kisajärjestäjien sivuilla Mäkäräisen sijoitus oli selvästi heikompi, sillä hänet oli merkitty virheellisesti 70 kilometrin sarjan tuloslistaan.

Myös Suomen Heidi Haapasalo on hyvässä vauhdissa. Haapasalo voitti maanantain 70 kilometrin sarjan toisen osuuden ajalla 2:39.13 ja on ollut myös kaikkia miehiä nopeampi kokonaisajalla 6:07.29.

HS uutisoi sunnuntaina virheellisesti, että myös Mäkäräinen osallistuisi 70 kilometrin sarjaan.

Oikaisu 14.11 kello 20.00: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Kaisa Mäkäräinen olisi hyytynyt pahasti HMDS-kisan toisella etapilla ja että hän olisi jäänyt Heidi Haapasalon taakse.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat