Kisamatka Qatariin ei kiinnosta suomalaisia: ”Kysyntä on ollut aivan marginaalista”

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kauppaa lippuja vielä kisojen alla.

Jalkapallon MM-kisastadioneille on myynnissä lippuja vielä kisojen alla. Kuvassa Stadion 974, joka on rakennettu nimensä mukaisesti 974 merikontista.

18.11. 2:00

Kiinnostus jalkapallon MM-kisoja kohtaan on ollut poikkeuksellisen vähäistä niin Suomessa kuin ulkomailla. Kisojen ajankohta ja Qatarin kehno ihmisoikeustilanne saavat futisfanit jäämään kotiin.

Matkailualalla toimivat yritykset eivät ymmärrettävästi voi avata kaikkia liiketoimintaansa liittyviä asioita, eikä urheilumatkoja Suomesta järjestävä Event Travel ole siinä suhteessa poikkeus.

Vaikka tarkat yksityiskohdat jäävätkin pimentoon, pystyy Event Travel kertomaan yli 20 vuoden kokemuksella HS:lle MM-kisamatkojen kysynnästä aiempiin jalkapallon arvokisoihin verrattuna.

”Kysyntä on ollut aivan marginaalista”, yhtiö viestittää.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan virallisessa kisalippujen verkkokaupassa on yhä tarjolla lippuja MM-kisoihin. Kisajärjestäjät avasivat kolmen miljoonan lipun kaupan alennusmyynnillä tammikuun alussa.

Fifa kertoi helmikuun alussa saaneensa lipunmyynnin ensimmäisessä vaiheessa 17 miljoonaa hakemusta. Siihen nähden on kummallista, että järjestö joutui aloittamaan viime hetken lipunmyyntivaiheen syyskuun lopussa. Fifa tiedotti ”viimeisestä mahdollisuudesta” sähköpostitse syyskuun 26. päivänä.

Lokakuun puolivälissä lippuja oli myyty virallisen tiedon mukaan noin 2,89 miljoonaa eli myymättä oli yhä yli satatuhatta pilettiä. Fifan mukaan lippukauppa on auki kisojen päätöspäivään eli 18. joulukuuta saakka.

Sisään pääsi maanantaina 14. marraskuuta noin tunnin jonotusajalla.

Äkkilähdöstä MM-kisoihin haaveilevat voivat siis onnistua hankkimaan tikettinsä vielä kisojen alettua, mutta majoituksen löytäminen Qatarista voi olla ongelma. Myös matkapakettien myynti on loppunut.

”Enää ei ole mahdollista ostaa kisamatkaa meidän kauttamme”, Event Travelista kerrotaan.

Suomesta voi lentää tällä hetkellä suoraan Dohaan Qatar Airwaysilla. Finnair aloittaa omat suorat lentonsa Helsingistä Qatariin 15. joulukuuta. Nyt Finnair lentää Dohaan Kööpenhaminasta ja Tukholmasta.

Finnair lentää Dohaan kerran päivässä Airbus A330 -laajarunkokoneilla. Lennot kuuluvat Finnairin ja Qatar Airwaysin sopimaan pitkäaikaiseen strategiseen yhteistyöhön, josta kerrottiin elokuun lopussa.

Ulkoministeriö muistuttaa, ettei Qatariin voi matkustaa marraskuun 1. päivän ja joulukuun 23. päivän välillä ilman MM-kisojen pääsylippua, jonka avulla saa hankittua digitaalisen Hayya-viisumin eli niin sanotun fan-id:n. Jalkapalloturistien lisäksi Qatariin voivat matkustaa ne, joilla on jatkolento Dohan kautta, Finnair lisää.

Finnairin verkkosivuilta oli mahdollista hankkia maanantai-iltana edestakaiset lennot Helsingistä Dohaan lähes kaikille kisapäiville. Meno-paluulentojen hintahaarukka liikkui tuhannen euron molemmin puolin.

Eniten matkoja on tarjolla Dubaista, jossa osa kisavieraista majoittuu.

Uutistoimisto Reuters kertoi lokakuussa, että Qatar Airways ja Flydubai tarjoavat Dubain ja Dohan välille jopa 54 päivittäistä lentoa.

Lue kaikki MM-kisajutut täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat