Yhdysvallat vaihtoi logonsa sateenkaaren väreihin – tunnus ei silti näy MM-otteluissa

Yhdysvallat haluaa tuoda arvojaan julki ”Qatarin kaltaisessa paikassa”.

Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkue vaihtoi logonsa sateenkaaren väreihin. Uusi logo näkyy muun muassa joukkueen lehdistötilaisuuksissa.

15.11. 11:51

Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkue osoittaa tukensa seksuaalivähemmistöille Qatarissa pelattavien MM-kisojen aikana vaihtamalla logonsa sateenkaaren väreihin.

”Kun olemme maailmanlaajuisella näyttämöllä Qatarin kaltaisessa paikassa, on tärkeää tuoda esiin tietoisuutta näistä asioista”, maajoukkueen päävalmentaja Gregg Berhalter kertoi lehdistötilaisuudessa brittilehti The Guardianin mukaan.

”Haluamme kiinnittää huomiota yhteiskunnallisiin asioihin myös ulkomailla. Ymmärrämme, että Qatar on ottanut edistysaskeleita, mutta työtä on vielä tehtävänä.”

Homoseksuaalisuus on kielletty lailla Qatarissa. Kisajärjestäjät ovat toivottaneet myös seksuaalivähemmistöjen edustajat tervetulleiksi MM-kisoihin, mutta varoittaneet julkisista kiintymyksenosoituksista. Lisäksi asenteet homoja kohtaan ovat vihamielisiä.

Esimerkiksi MM-kisojen lähettiläänä toimiva Khalid Salman kertoi vain muutama päivä sitten, että homoseksuaalisuus on vaurio aivoissa.

Sateenkaarilogo ei näy Yhdysvaltain peliasuissa MM-kisaviheriöillä.

Yhdysvaltain jalkapalloliitto kertoo sanomalehti The Washington Postin mukaan sateenkaaren värien näkyvän joukkueen hotellilla, media-alueilla sekä otteluja edeltävien iltojen fanijuhlissa.

”Se on merkki arvoistamme ja siitä, mitä edustamme maajoukkueena”, maalivahti Sean Johnson sanoi lehden mukaan.

Sateenkaaren väreihin päivitetty logo ei kuitenkaan näy Yhdysvaltain joukkueen peliasuissa MM-kisoissa. Niissä logona toimii tuttu maan lipun väreissä oleva tunnus.

Yhdysvaltain jalkapalloliiton viestintäpäällikkö Neil Buethe kertoi lausunnossaan, että sateenkaarilogo on tärkeä koko maan jalkapallon identiteetille.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat