Huippulupaus Tuukka Taponen, 16, valittiin Ferrarin akatemiaan

Kartingissa maailmanmestaruuden voittanut Taponen on ensimmäinen suomalainen Ferrarin akatemiakuljettaja.

16-vuotias Tuukka Taponen valittiin tiistaina Ferrarin akatemiaan. Kuvassa Taponen testaa Prema-tallin F4-autoa Monzan radalla. Hän ajoi sijat 3 ja 5 noin 30 ajajan joukossa.

15.11. 14:55

Italialaistalli Ferrari tiedotti tiistaina valinneensa 16-vuotiaan suomalaisen Tuukka Taposen akatemiakuljettajakseen.

Kartingin maailmanmestaruuden 2021 voittanut ja kaksi MM-hopeaa saavuttanut Taponen on ensimmäinen suomalainen Ferrari Driver Acedemyyn (FDA) valittu kuljettaja. Ferrarin formuloita ovat suomalaisista ajaneet Mika Salo ja Kimi Räikkönen.

FDA:n kautta formula ykkösiin ovat päässeet esimerkiksi Charles Leclerc, Sergio Pérez ja Mick Schumacher.

Lohjalainen Taponen muuttaa Maranelloon todennäköisesti talvella. Hän saa taustalleen alan huippuammattilaisia ja pääsee kehittämään itseään joka osa-alueella.

”Pääsen tutustumaan ja oppimaan myös muilta FDA-kuljettajilta sekä tutustumaan ja työskentelemään askel askeleelta lähemmin myös osana Ferrarin formula 1 -perhettä”, Taponen sanoo mediatiedotteessaan.

Taponen oli jo vuosi sitten Ferrarin kutsumana Maranellossa mutta ei vielä tullut valituksi akatemiaan. Lokakuussa nuori suomalainen vakuutti italialaistallin henkilöstön viisipäiväisellä leirillä, joka päättyi Fioranon radalla kaksipäiväisiin formula 4 -testeihin.

Taponen on ajanut F4-testejä ympäri Eurooppaa jo kymmenien päivien ajan eri huipputallien kalustolla.

”Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa Tuukan tervetulleeksi akatemiaan. Seurasimme häntä tarkasti viime vuonna ja aistimme, että hänellä on potentiaalia, jonka hän sitten vahvisti tällä kaudella”, FDA:n johtaja Marco Matassa sanoo Ferrarin tiedotteessa.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat