Roni Hirvosen kaksi maalia vauhdittivat, HIFK antoi kyytiä Liigaa johtavalle Lukolle

Liiga palasi tauolta ja HIFK jatkoi siitä, mihin jäi ennen taukoa.

HIFK:n Roni Hirvonen palasi Liigan tauolta tehokkaana ja laukoi kaksi maalia.

16.11. 20:59 | Päivitetty 16.11. 21:34

Helsingin IFK oli kauden alun kriisijoukkue, mutta ne ajat näyttävät menneen. IFK kaatoi jääkiekon Liigaa johtavan Lukon 4–2 ja kipuaa pienin askelin ylöspäin sarjataulukossa.

Voitto oli IFK:lle neljäs viidessä viime ottelussa. Väliin mahtuu vain maaottelutauko, jolloin Leijonat pelasi Karjala-turnausta.

Roni Hirvonen iski kaksi maalia, ja sai mukavan lisän meneillään olevaan syksyyn. Kolme osumaa 20 ottelussa ennen keskiviikkoa oli liian vähän hänelle.

Hirvonen kehui, että Miro Väänäsen ja Jesse Seppälän kanssa oli hyvä pelata.

”Sain Seppälätä hyviä syöttöjä ja oli kiva laittaa sisään. Alkukausi oli vaikea, mutta koko ajan on parantunut ja uskon, että tästä mennään vielä paljon eteenpäin”, Hirvonen sanoi.

”Sama omalla kohdalla. Vähän vaikeaa on ollut alussa, mutta nyt alkaa löytyä pikku hiljaa. Kun alkaa tulla maaleja itsellekin, se rupeaa helpottamaan.”

Kotijoukkue raapusti johdon ensi merkit kahdessa erässä, kun se siirtyi 4–1-johtoon. Lukko tuli kurkistusetäisyydelle Gabriel Fontainen kavennuksella, mutta sen enempää raumalaiset eivät pystyneet tarjoamaan.

Fontaine teki hienon maalin, mutta pelasi kaksijakoisen illan. Kolmen maalin aikana hän oli jäällä, ja usein hyvillä katsojapaikoilla.

Illan positiiviseksi pelaajaksi nousi Einari Luhanka, 23, joka laukoi liigauransa ensimmäisen maalin: 2–1 HIFK:lle.

”Kyllä se hyvältä tuntuu, varsinkin täällä tehtynä”, Luhanka sanoi erätaukohaastattelussa.

Lukon ilmeestä näki, että joukkueen kapteeni Anrei Hakulinen puuttui. Pistepörssin kärkipelaaja loukkaantui Leijonissa, ja pysyy pitkään sivussa. Käsivamma vaati leikkauksen ja toipumisaikaa.

HIFK esitteli myös uuden numero kympin.

Hyökkääjä Kristian Vesalainen pelasi ensimmäisen ottelunsa vanhassa junioriseurassaan ja heti komeasti ykkösketjussa.

Vaisu kausi Malmössä, uudet pelikaverit ympärillä ja uudet kuviot näkyivät. Vesalainen pysyi vähän hukassa läpi ottelun.

Vesalaisesta on ehtinyt tulla kiekkokiertolainen, vaikka ikää on vasta 23 vuotta. Hän pelasi HIFK:n juniorijoukkueissa, jonka jälkeen kierros alkoi. Seitsemän seuraa mahtuu väliin ennen paluuta IFK:hon.

Göteborgin Frölundassa Vesalainen oli juniorina oppimassa pelaajaksi. HPK:ssa tuli tulosta, samoin Kärpissä.

NHL-seura Winnipeg varasi Vesalainen ykköskierroksella vuonna 2017, mutta Jetsistä meinasi tulla pelillinen hauta.

Kaudella 2021–2022 Vesalainen pelasi Winnipegissä mukavat 53 ottelua, mutta niistä 20:ssä peliaika jäi noin seitsemään minuuttiin tai alle. Siinä kehittyi vain hyväksi vaihtopenkillä istujaksi.

Vesalainen kantaa IFK:ssa numeroa kymmenen, johon kysyikin lupaa entiseltä kympiltä Esa Tikkaselta. On heitä muitakin, ja lista on kuulostaa hienolta monen vuosikymmenen ajalta: Esa Isaksson, Matti Forss, Johan Davidsson, Darren Boyko, Roope Hintz ja monet muut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat