”Juoksin muut suohon” – Suomelle kaksi MM-kultaa speed­golfissa Floridassa

Timo Eskeli voitti seniorien maailmanmestaruuden ylivoimaisella juoksullaan. Milla Hallanoro oli naisten ykkönen. Miesten maailmanmestaruutta puolustanut Mikko Rantanen jäi nyt seitsemänneksi.

Speedgolfin maailmanmestarit kolmessa sarjassa: Milla Hallanoro (naiset), Jamie Reid (avoin sarja) ja Timo Eskeli (seniorit).

16.11. 9:06

Suomeen tuli keskiviikon vastaisena yönä kaksi uuttaa maailmanmestaria, kun Milla Hallanoro ja Timo Eskeli voittivat sarjansa speedgolfin MM-kisoissa Yhdysvalloissa.

Hallanoro voitti yllätysmestaruuden naisissa, Eskeli oli senioripelaajien ykkönen.

”Onnellinen olo, että lähdin kisoihin. En uskonut, että yllän kultaan ohi Laurenin”, Hallanoro viittasi kisan yhdysvaltalaiseen suosikkiin Lauren Cuppiin.

Maailmanmestaruutta puolustanut Mikko Rantanen jäi avoimessa sarjassa seitsemänneksi. Kahden kierroksen kisassa hän oli ensimmäisen päivän jälkeen neljäntenä.

Muista suomalaisista Marko Kuningas oli yhdeksäs, Lauri Alakuijala 13., Jari Pitkälä 15., ja Henrik Honkalehto 16:s.

Avoimen sarjan maailmanmestaruuden voitti Uuden-Seelannin Jamie Reid. Hän pelasi maanantain kierroksen 71 lyöntiin ja juoksi Floridan St. Augustinen kentän 43 minuuttiin ja yhteen sekuntiin.

Toinen kierros tiistaina meni häneltä vähän huonommin: 76 lyöntiä ajassa 43 minuuttia ja 35 sekuntia.

Rantanen käytti kahteen kierrokseen 71 ja 77 lyöntiä. Hänen juoksuaikansa olivat 53.55 ja 55.08.

HS:n ennakkohaastattelussa (HS 14.11.) Rantanen arveli pystyvänsä puolustamaan MM-titteliään, jos hän pelaa molemmat kierroksensa alle kentän par-tuloksen (72) ja jos päävastustajien peli ei jostain syystä kulkisi yhtä hyvin.

Speedgolfissa kentän par-tulos on 126. Se koostuu golfin 72 lyönnistä ja 54 minuutista. Jokainen golflyönti tarkoittaa yhtä minuuttia.

Reidin maanantain kokonaistulos oli 114.01 ja tiistain 119.35. Rantasen vastaavat luvut olivat 124.55 ja 132.08.

Lue lisää: Mikko Rantanen on maailmanmestari lajissa, jossa Suomi on mahtimaa

Mikko Rantanen puttaamassa Talin golfkentällä Helsingissä ennen lähtöään speedgolfin MM-kisoihin.

Avoimen sarjan muut mitalit menivät Japaniin. Jin Ota oli toinen ja Motoharu Kitamura kolmas. Mestarisuosikkeihin kuulunut Irlannin Rob Hogan oli neljäs.

Hallanoro käytti kahteen kierrokseen 80 ja 77 lyöntiä. Hän juoksi kierrokset 63 minuuttiin.

Eskelin lyöntimäärät olivat 96 ja 90. Juoksemiseen hän käytti 56–57 minuuttia. Eskeli voitti molempien päivän lähdöt ylivoimaisella juoksullaan.

”Juoksu oli hyvällä tasolla. Voin sanoa, että juoksin muut suohon. On ollut hieno kesä, kun on voinut 61-vuotiaana juosta ilman isoja ongelmia”, Eskeli sanoi.

Torstaina Floridassa kilpaillaan parikisat, jossa kaksi pelaajaa lyö palloa vuoron perään reikään asti. Pelimuotoa kutsutaan nimellä foursome.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat