NHL:ssä henkisiä kolhuja saanut Kristian Vesalainen pääsi vihdoin HIFK:hon

Kristian Vesalainen pelasi NHL:ssä 70 runkosarjaottelua, mutta hyvin niukalla peliajalla. Nyt hän luo uutta uraa HIFK:ssa.

Kristian Vesalainen pelasi vihdoin ensimmäisen liigaottelunsa HIFK:ssa, ja kuuluisa kymppipaita päällä.

16.11. 22:06

Laitahyökkääjä Kristian Vesalainen rakensi junioriuransa HIFK:ssa, mutta lähti seurasta toisiin ympyröihin. Jopa riidoista ja ovien paukkumisesta puhuttiin kiekko­piireissä silloin.

Menneet on unohdettu, kun Vesalainen, 23, pelasi ensimmäisen liigaottelunsa Stadin ylpeyden riveissä.

”Oli siistiä päästä Nordiksella pelaamaan. Ei jännittänyt, vaan olin tosi iloinen ja venasin [odotin] tätä matsia”, Vesalainen sanoi jäähallin käytävällä.

Vesalainen sanoi, että kiekkoa on pelattu sen verran pitkään ja siihen mahtuu paljon ensimmäisiä otteluita. Totta. Seurat ovat vaihtuneet nuoren pelaajan uralla.

NHL:ssä Vesalainen pelasi 70 runkosarjaottelua ja tuli sieltä takaisin. Suuntana oli Etelä-Ruotsin Malmö, mutta alkukaudesta tuli pannukakku.

Pelejä kertyi, tehoja ei. 15 ottelua ja yksi maali oli liian vähän.

”Tulosta ei tullut tehtyä, eikä se lähtenyt siellä. Vaikeaa oli.”

Kun tehot jäivät minimiin, niin kävi myös peliajalle. Sopimus purettiin yhteis­ymmärryksessä.

Vesalainen pelasi hyvän kauden HPK:ssa 2017–2018 vain 18-vuotiaana. 44 ottelussa kertyi peräti 19 maalia ja 39 pistettä, mutta tällä kertaa Kerho ei kuulemma ollut vaihtoehto.

”Kyllä minä tänne Stadiin halusin tulla.”

HIFK on aina ollut Vesalaisen mielessä, ja tänne hän on halunnut. Nyt toive toteutui, vaikkei vielä pisteitä tullutkaan.

Ykkössentteri Eetu Koivistoinen sai Vesalaisen vasemmalle kantille ja tutun Iiro Pakarisen oikealle laidalle. Vesalainen kaipasi lisää kemian toimimista, kun ympärillä ovat uudet ketjukaverit, taas kerran.

Vesalainen haluaisi auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin ja saada oman pelin kulkemaan.

NHL:ssä peliminuutit jäivät niin vähiin, ettei niinä hetkinä pystynyt esittämään taika­temppuja. Malmössä kävi vähän samalla lailla.

Kokemustaan NHL:ssä Vesalainen ei edes yritä peitellä. Pelihalut olivat kovat, mutta vaihtopenkillä hän joutui istumaan ihan liikaa.

Kolmen NHL-kauden aikana otteluita kertyi 70, mutta peliajat pyörivät äärimmäisen niukoissa minuuttimäärissä. Se rassasi henkisesti, kun pelihalut olivat kovat.

”Totta kai se oli pettymys. Jouduin miettimään, mitä teen täällä.”

Ykköskierroksen varauksena Vesalainen sai näyttöpaikkoja, jotka eivät oikeastaan edes olleet kunnollisia mahdollisuuksia.

HIFK:ssa Vesalainen odottaa tehoja, mutta muutakin.

”Sen kummallisempaa ei ole kuin haluan nauttia taas lätkästä ja tehdä hyvin hommia.”

Vesalainen odotti tekevänsä tulosta Malmössä, ja niin hän tekee myös HIFK:ssa.

”Ja sitä tulee”, hän latasi itsevarmasti.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat